Nieuws

Microsoft 365-admins gewaarschuwd voor strengere antispamregels

Microsoft
© iStock / Tippapatt
Microsoft 365-admins die in bulk e-mails versturen, kregen van Microsoft de vraag om hun uitgaande berichten te authentiseren. Dat is nodig als reactie op het strengere antispambeleid van Google, klinkt het.

“Door e-mailauthenticatie in te stellen voor je domein kan je vermijden dat je berichten geweigerd of als spam gemarkeerd worden door providers als Gmail, Yahoo, AOL en Outlook.com”, meldt het Microsoft Defender-team dat verantwoordelijk is voor de beveiliging van Office 365. “Dit is extra belangrijk bij het versturen van e-mails in bulk. Authenticatie helpt je om je berichten af te leveren en de reputatie van je e-mailcampagnes intact te houden”, klinkt het.

Reactie op Google en co

De voorbije week vernamen we dat Google de strijd tegen spam opvoert. Vanaf 1 februari 2024 zullen e-maildomeinen geauthentiseerd moeten worden via SPF/DKIM en DMARC. Wie op één dag naar meer dan 5.000 Gmailadressen wil e-mailen, zal aan de strengere voorwaarden moeten voldoen. Yahoo en AOL volgden dat voorbeeld. Google wil zo de strijd opvoeren tegen phishing en andere e-mailfraude.

Verder moeten bulk-e-mailers een optie voorzien voor geadresseerden om zich met één klik uit te schrijven van commerciële mails. Providers moeten een uitschrijving binnen de twee dagen verwerkt hebben. Google hoopt zo bulk-e-mailers die misbruik maken te bestraffen, door hun berichten als spam te markeren en de gebruikers te beschermen. Wie de limiet overschrijdt kan ook geblokkeerd worden of in een spampool belanden die als ‘hoog risico’ gemarkeerd wordt.

Microsoft reageert

Microsoft heeft ook officiële richtlijnen uitgevaardigd voor bulk-e-mailers, zodat ze zich kunnen voorbereiden op de strengere regels. De softwaregigant zegt er wel bij dat “het volgen van deze aanbevelingen geen garantie biedt op de aflevering van e-mails. Wordt je e-mail als bulk geweigerd, verzend die dan via een interne server of third-party provider”, luidt het.

Uitgelicht artikel Gmail Gmail krijgt meer tools in strijd tegen spam

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business