Nieuws

Videobeelden op Google Meet zijn eindelijk scherp(er)

Google Meet
© Unsplash/Google
Google Meet krijgt ditmaal ondersteuning voor Full HD-videobeelden in groepsgesprekken. Voordien was die hogere videokwaliteit enkel beschikbaar in één-op-ééngesprekken.

Volgens Google is de hogere videokwaliteit reeds beschikbaar in groepsgesprekken met drie of meer deelnemers. Of videobeelden werkelijk in een hogere kwaliteit worden getoond, hangt steeds af van de beschikbare bandbreedte. Met andere woorden: Meet-gebruikers met een trager (thuis)netwerk hebben er geen of nauwelijks baat bij.

Ook degenen met een snelle verbinding zijn ‘niet gegarandeerd’ van 1080p-videokwaliteit. Dit heeft er dan weer mee te maken dat alleen grote vensters in 1080p worden geladen. Zulke grote vensters in Meet verschijnen enkel als een gebruiker op het scherm wordt gepind of een presentatie geeft. In reguliere Meet-afspraken moet je het vooralsnog dus stellen met een lagere videokwaliteit.

Uitgelicht artikel Samsung RCS Samsung voegt zich bij Google’s RCS-strijd tegen Apple

Er geldt ten slotte nog één andere voorwaarde: de functie is enkel beschikbaar voor abonnees. Dat betekent dat 1080p-videobeelden niet beschikbaar zijn voor persoonlijke Google-accounts. Wie wel van de hogere videokwaliteit kunnen genieten? Volgens Google gaat het om de volgende abonnees: Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Starter, Enterprise Plus, Education Plus, de Teaching en Learning Upgrade en Workspace Individual.

Collega’s verbergen

Zoals gezegd: de functie is al wat langer beschikbaar voor één-op-ééngesprekken – meer specifiek vanaf april. Sindsdien is het in de videoconferentiedienst ook mogelijk om gespreksdeelnemers te verbergen. Zo kan je het beeld van collega’s die je nogal eens afleidt tijdens meetings verbergen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business