Nieuws

HBO Max arriveert eind 2024 in België

HBO Max
© Unsplash/Maciej D.
Warner Bros. Discovery heeft maandag bekendgemaakt dat HBO Max ‘eind 2024’ in België arriveert. In de lente krijgen 22 andere Europese landen al toegang tot de streamingsdienst.

Een specifieke lanceringsdatum voor HBO Max blijft vooralsnog onbenoemd. Geweten is nu wel dat de streamingsdienst in 2024 zijn opwachting maakt in België. Naast België krijgt volgend jaar ook de Franse consument toegang tot de Max-streamingsdienst. Volgens Warner Bros. Discovery krijgen ze tegelijk met België toegang tot het platform. Nederland kreeg al in 2022 toegang tot HBO Max. Wel zouden ze bij onze noorderburen vanaf de lente een vernieuwde versie zien opduiken, die in het buitenland als Max wordt geïntroduceerd. De naam HBO Max blijft daarentegen wel behouden in de Benelux.

Voor Belgen zal de streamingsdienst ook bekend blijven staan als HBO Max. Voor Belgische consumenten betekent de komst van Max dat HBO-content straks niet exclusief via Streamz beschikbaar is. Momenteel beschikt de Vlaamse streamingsdienst nog over de exclusieve streamingsrechten in onze contreien. Daar zou voorlopig niets aan veranderen. “We hebben op dit moment een contract met HBO dat nog verder loopt in 2024”, legt een woordvoerster van Streamz uit. Tot aan de lancering van Max in België kunnen Streamz-klanten ‘blijven genieten van de nieuwste HBO-reeksen en HBO-klassiekers’, sluit ze af.

Kortom: films en series van HBO blijven tot de lancering van HBO Max in België beschikbaar via Streamz. Wie daarna wil blijven genieten van Games of Thrones en andere klassiekers, is wel aangewezen op een Max-abonnement.

HBO Max of gewoon ‘Max’?

Nieuwssite Deadline claimt dat de streamingsdienst in België beschikbaar komt als ‘Max’. Markant, daar de streamingsdienst eerder deze maand nog aankondigde zijn naam in Nederland ongewijzigd te laten. Dat besluit werd genomen na gesprekken met Nederlandse televisieomroep Max. Volgens Warner Bros. Discovery zou de naam in België eveneens ongewijzigd blijven, en heet het hier straks dus gewoon HBO Max.

Een introductie van Max zou problemen opleveren met het merkrecht. De televisieomroep zou Max in de Benelux hebben gedeponeerd. Hierdoor kunnen bedrijven die naam niet zomaar gebruiken, en al zeker niet binnen dezelfde bedrijfstak.

  • Update 17/10/2023, 08:59: reactie van Streamz op komst van Max naar België toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business