Nieuws

OnePlus en BOE teasen ‘helderste OLED-scherm ooit’

OnePlus Nord
© Unsplash/Vinit Vispute
Naar verluidt introduceren BOE, OPPO en OnePlus op 24 oktober het helderste AMOLED-scherm ooit. Dat scherm zou ook op de OnePlus 12 worden ingezet.

De details over het evenement zijn momenteel vrij schaars. In een teaserfoto spreken BOE, OPPO en OnePlus over “een nieuwe dag” voor Chinese beeldschermen. Het lijkt er dus op dat de BOE, dat reeds schermen levert aan OPPO en OnePlus, een revolutie wil ontketenen. Een revolutie gericht op OLED-schermen die extreem helder gaan.

Nieuwe topklasse AMOLED

Chinese geruchtenmaker Digital Chat Station claimt dat het AMOLED-scherm de 3000 nits aantikt. Met een 1440p-resolutie, is het een scherm dat idealiter bedoeld is voor in smartphones. BOE zou ook een scherm met een lagere 1220p-resolutie introduceren. Mede door die lagere resolutie, wat het scherm efficiënter maakt, zou de piekhelderheid van dat scherm ‘nog hoger liggen’. Momenteel is niet bekend hoe groot het verschil tussen die twee schermen is.

Volgens de geruchtenmaker excelleert het scherm niet alleen met zijn piekhelderheid. Het scherm is naar verluidt uitgerust met 2160 Hz PWM dimming. Des te hoger dat getal, hoe geleidelijker je de helderheid van het scherm kan bedienen. AMOLED-schermen van de huidige generatie blijven vaak steken onder de 2000 Hz. Waar een hogere PWM dimming-graad ook bij kan helpen is de flikkering die sommige mensen ervaren door PWM dimming. Door het scherm ‘vaker’ te laten flikkeren, is dit uiteindelijk nog nauwelijks zichtbaar.

BOE Teaser OnePlus en OPPO
© BOE

Apple was BOE voor

Mocht de informatie juist zijn, dan is BOE de eerste schermfabrikant met een AMOLED-scherm dat 3000 nits aantikt. Tot op heden is het enkel Apple al gelukt om 3000 nits aan te tikken met OLED-schermen; de Watch Ultra 2 bevat namelijk een OLED-paneel met die piekhelderheid. Toch kan je dat niet vergelijken met een smartphonescherm. Het is namelijk eenvoudige een hoge piekhelderheid te bewerkstelligen op kleine, efficiëntere schermen.

OnePlus 12 en OPPO Find X7

Wanneer we kennismaken met de nieuwste AMOLED-schermen van BOE? Hoewel de fabrikant de schermen op 24 oktober aankondigt, verschijnen ze mogelijk pas enkele maanden later op de eerste smartphones. Verwacht wordt dat zowel OPPO als OnePlus smartphones gaan uitbrengen met BOE’s innovatieve schermen. Voor OPPO gebeurt dat mogelijk met de Find X7, terwijl OnePlus met de 12 de overstap waagt.

Wanneer die telefoons arriveren? Daarover kunnen we enkel speculeren. De introductie van de OnePlus 11 vond in februari 2023 plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business