Nieuws

OnePlus 12 kiest voor helderste OLED-schermen ooit

OnePlus 12
© OnLeaks & MySmartPrice
OnePlus’ aanstormende vlaggenschip maakt mogelijk gebruik van het helderste OLED-scherm ooit. Naar verluidt haalt het scherm op de OnePlus 12 een piekhelderheid van 2.600 nits.

Daarmee verslaat de OnePlus 12 moeiteloos toestellen als de iPhone 15 Pro (Max) en Google’s Pixel 8 Pro. Die toestellen blijven steken op respectievelijk 2.000 en 2.400 nits. Met 2.600 nits zet OnePlus een ‘record’. Wel tussen aanhalingstekens: moederbedrijf OPPO heeft dit record immers zelf al neergezet met zijn Find X6 Pro. Dat toestel was echter China-exclusief en is dus nooit in onze contreien verschenen. Met de OnePlus 12 zou dat ‘helderste OLED-scherm ooit’ ook in Europaese winkelschappen komen te liggen.

Vooralsnog moeten we ons daarbij nog wel baseren op gelekte informatie. Specifiek informatie die door Digital Chat Station (via Weibo) naar buiten is gebracht. In een bericht op het Chinese medium meldt de geruchtenmaker dat BOE instaat voor de productie van het OLED-paneel. Dat scherm zou 6,7-inch groot zijn, 120Hz beeldverversing, LTPO (variabele verversing) en een QHD-resolutie (3.168 x 1.440 pixels) bieden.

Uitgelicht artikel OnePlus Open officiele beelden Officiële foto’s en prijs OnePlus Open liggen op straat

Het BOE-paneel zou ten slotte gebruikmaken van PWM-dimming om de helderheid te bedienen. Ook op dat vlak moet het scherm een technologisch hoogstandje zijn, met een PWM-dimming van 2.160Hz. ter vergelijking: de PWM-dimming van de OnePlus 11 blijft steken op 360Hz. Nothing legt de bar al een heel stuk hoger, op 1.920Hz met zijn Phone (2).

Aangepaste Find X6 Pro

Het bericht wordt afgesloten met de melding dat ‘de vorm van het scherm en frame’ verwijzen naar de Find X6 Pro. Mogelijk is OnePlus’ aanstaande vlaggenschip dus een aangepaste X6 van OPPO. Ons zou dat alvast niet verbazen: het scherm lijkt alvast gelijk, en ook de telefotocamera van de 12 komt mogelijk van OPPO’s Find-serie.

Gezien de Find nooit in onze contreien verscheen, maakt dat de OnePlus 12 niet minder interessant. Niettemin omdat het toestel ook wordt aangedreven door een nieuwe chip: de Snapdragon 8 Gen 3. Wanneer we meer over het toestel te weten komen? Volgens Digital Chat Station duurt dat zeker en vast niet lang meer. De 12 zou ‘een maand eerder’ verschijnen dan vorig jaar, wat mogelijk betekent dat hij in december zijn Chinese lancering ziet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business