Nieuws

Samsung lanceert nieuwe budgettablets in België

Samsung Galaxy Tab A9+
© Samsung
Samsung heeft maandagochtend twee budgettablets uitgebracht, de Galaxy Tab A9 en Galaxy Tab A9+. Het wifimodel wordt beschikbaar vanaf 179 euro.

Recent introduceerde Samsung de tabletreeks in onder meer Argentinië en Zuid-Afrika. België is nu ook aan de beurt en maakt kennis met de opvolgers van de Galaxy Tab A8. Meervoud, want er is dus sprake van twee modellen: de Galaxy Tab A9 en Tab A9+. Het voornaamste verschil tussen de tablets is te vinden bij de schermen, die respectievelijk 8,7- en 11 inch meten. Ook krijgt de Tab A9+ een iets hogere 90Hz-beeldverversing, tegenover 60 Hz op de Galaxy Tab A9.

Meer RAM en opslag

Onderhuids verschillen de tablets elkaar verder weinig. Beide tablets beschikken over dezelfde RAM- en opslagconfiguraties, met keuze uit 4 GB of 8 GB RAM. Daar krijg je respectievelijk 64 GB of 128 GB opslag bij. Beide tablets beschikken ook over dezelfde ‘octa-core-processor’. Hoewel Samsung liever geen modelnummers noemt, is bekend dat het een MediaTek Helio G99 betreft. Die chipset kennen we uit OnePlus’ Pad Go – een tablet die nog een pak duurder is dan de Tab A9-serie.

Het verschil in schermformaat keert ook terug in de batterijen. Waar de Galaxy Tab A9+ een 7.040 mAh-accu krijgt, meet het exemplaar in de Tab A9 5.100 mAh. Een ander verschil zijn de bluetoothversies; de Tab A9 is voorzien van Bluetooth 5.1, terwijl de Tab A9+ Bluetooth 5.3 ondersteunt. Die tablet krijgt ook als enige 5G-ondersteuning. Op de Galaxy Tab A9 ben je beperkt tot 4G (LTE).

Twee of vier luidsprekers

Welke Galaxy Tab A9-versie je ook koopt: Samsung belooft ‘indrukwekkende audio en video’, met ‘supersnelle connectiviteit’. Die audio-beleving wordt mogelijk gemaakt door twee speakers op de reguliere A9 en een quad-speaker opstelling met Dolby Atmos op de A9+.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Tab S9 Samsungs Galaxy Tab S9 FE en S9 FE+ vanaf nu verkrijgbaar

Nieuwe prijskaartjes

Samsungs Galaxy Tab A9-serie is vanaf eind december beschikbaar in België. De tablets worden hier steeds geleverd in wifi- of LTE/5G-versies. Hieronder vind je per model de basisprijzen.

  • Galaxy Tab A9: 179 euro (wifi) OF 219 euro (LTE)
  • Galaxy Tab A9+: 249 euro (wifi) OF 299 euro (5G)

Beide modellen zullen beschikbaar zijn in drie kleuren: graphite, silver en navy. Een exacte datum voor de verkoopstart heeft Samsung niet meegestuurd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business