Nieuws

OnePlus: OLED-scherm OnePlus 12 zit bomvol innovaties

OnePlus 12 BOE OLED
© OnePlus
BOE, OnePlus en OPPO hebben dinsdag gezamenlijk een oledscherm onthuld: de ‘X1 Oriental Screen’. Het gloednieuwe oledpaneel debuteert weldra op de OnePlus 12.

OnePlus claimt dat de X1 Oriental Screen het eerste 2K-oledscherm is met een DisplayMate A+-score. Een test waarin het scherm volgens de fabrikant ‘18 records’ vestigde. Het zou onder meer gaan om de beste testresultaten voor “weergavekwaliteit, schermhelderheid, oogbescherming, levensduur, lichtgevende materialen, circuitontwerp en meer”, schrijft OnePlus op Weibo.

Het scherm, dat in een samenwerkingsverband tussen BOE, OnePlus en OPPO werd ontwikkeld, zou verder ‘zes grote doorbraken’ op schermtechniek bieden. Exacte informatie over de doorbraken laat de fabrikant vooralsnog in het midden. Dat geldt ook voor negen punten waarop de BOE X1 Oriental Screen de oledrevolutie zou leiden.

Lager stroomverbruik

Wel maken de bedrijven melding van OPPO’s in-house aansturingschip, de Display P1. OPPO claimt dat deze chip met hoge precisie ‘pixel-level’ kalibraties kan doorvoeren. Dat kalibratiesysteem zou goed zijn voor “90 procent betere beeldkwaliteit”. Bovendien maakt het een hogere helderheid én een 13 procent lager stroomverbruik mogelijk. Met welk ander (oled)scherm het paneel hiervoor vergeleken is, blijft onduidelijk.

Over de helderheid gesproken: daar weet de X1 Oriental Screen pas echt te pieken. BOE zegt dat het oledscherm een piekhelderheid van 2.600 nits aantikt. Daarmee ligt de piekhelderheid van de BOE-OLED lager dan eerdere geruchten ons deden geloven; die spraken namelijk over een helderheid van 3.000 nits.

Niet alleen die piekhelderheid maakt de BOE X1 een prestigeproject. De bedrijven claimen dat de X1 namelijk over industry-leading PWM dimming beschikt. Exacte getallen worden niet genoemd.

Lancering met OnePlus 12

BOE’s X1 Oriental Screen debuteert weldra op de OnePlus 12. Die smartphone kunnen we later dit jaar of begin volgend jaar verwachten. Een exacte lanceringsdatum is niet bekend. Wel ligt het gros van de specificaties (en zelfs al de nodige renders) op straat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business