Nieuws

OnePlus 12 kan zich eindelijk meten met vlaggenschepen

OnePlus 12
© OnLeaks & MySmartPrice
Geruchtenmaker Digital Chat Station meldt dat de OnePlus 12 ondersteuning biedt voor draadloos laden én een USB 3.2-aansluiting krijgt.

Ter vergelijking: de OnePlus 11 moet het doen met USB 2.0 én zonder draadloos laden. Vooralsnog is niet bekend wat de werkelijke snelheid van de usb-c-aansluiting is. USB 3.2 is een standaard die uit ‘meerdere samengevoegde standaarden’ bestaat. USB 3.1 Gen 1 en Gen 2 zijn namelijk samengevoegd onder 3.2 en dus valt de minimale datasnelheid uit op 5 Gbit/s (SuperSpeed USB). Het is ook mogelijk dat het Chinese merk voor een 10 Gbit/s (3.2 Gen 2) of 20 Gbit/s (3.2 Gen 2×2) aansluiting kiest.

Vast staat dat de datasnelheden alvast hoger liggen dan met USB 2.0. Die aansluiting is beperkt is tot 480 Mbit/s. Sneller is ook de draadloze lader – volgens Digital Chat Station kan de OnePlus 12 weldra met 50 watt draadloos laden. Hiervoor gebruikt het mogelijk dezelfde laadtechniek als OnePlus voor zijn 10 Pro gebruikte. Dat vlaggenschip ondersteunde ook draadloos laden tot 50 watt. Vermoedelijk werkt dit enkel met de AirVOOC-lader, die de fabrikant nog steeds verkoopt.

De geruchtenmaker claimt verder dat de OnePlus 12 een infraroodsensor bevat. Vermoedelijk wordt de sensor gebruikt voor een ingebouwde afstandsbediening. DCS bevestigt verder de komst van een telefotocamera. Vermeend wordt dat het om een 64 MP-sensor gaat, die we intussen kennen van de OnePlus Open. Het lek vermeldt verder dat de 12 gebruikmaakt van Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3.

Helderste OLED-scherm ooit

Veel andere details van de OnePlus 12 zijn reeds bekend. Het OLED-scherm van het vlaggenschip zou bijvoorbeeld een van de helderste schermen ooit zijn, met een piekhelderheid van 3.000 nits. Verder krijgt het scherm een QHD+-resolutie en 120Hz-beeldverversing. Hasselblad zou weeral instaan voor de tuning van de camera’s. Naast de 64 MP-telefotocamera met driemaal optische zoom is er plaats voor een 50 MP-hoofdcamera en een 48 MP-groothoekcamera.

Waar eveneens plaats voor is, is de 5.400 mAh-batterij. Die batterij laad je dus op met 50 watt via een draadloze lader, of 100 watt met een bedrade SuperVOOC-lader.

Lancering in 2024

Wanneer OnePlus de 12 introduceert is niet bekend. Verleden jaar werd de OnePlus 11 in december gepresenteerd. Eerder lekte uit dat het nieuwe vlaggenschip ‘een maand eerder dan normaal’ op de markt komt. Het is goed mogelijk dat de introductie dus in november plaatsvindt.

Daarmee sluit OnePlus zich aan bij Xiaomi’s vervroegde lanceringsschema van de 14-serie. Xiaomi doet de vlaggenschepen namelijk al op 26 oktober uit de doeken. Wat zo’n ‘vervroegde Chinese introductie’ betekent voor het Europese entree van de OnePlus 12, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business