Nieuws

Google Bard krijgt samenvattingsoptie voor e-mails

Bard update Drive Gmail
© Google
Google Bard krijgt voortaan via een extensie toegang tot je e-mails in Gmail. Hierdoor kan de AI-chatbot je inbox een pak overzichtelijker maken door mails samen te vatten.

Verleden maand werd Bard nog wegwijs gemaakt in Gmail, Docs en Drive. Zodoende kan het ook data uit Workspace-applicaties halen om een vraag te beantwoorden. Voor Gmail kon je de AI-chatbot vragen om de inhoud van e-mails samen te vatten. Via een gloednieuwe Workspace-extensie kan Google Bard – dat meldt 9to5Google – meerdere e-mails tegelijk samenvatten.

Zo vraag je Bard voortaan naar de belangrijkste punten van e-mails in je inbox. Zo hoef je niet alle e-mails langs te gaan om belangrijke updates op te halen. Bovendien kan je voortaan gedetailleerde vragen stellen over e-mails in je inbox. Zo kan Bard ook informatie ophalen over een onderwerp dat voorkomt in je inbox, bijvoorbeeld: “Check mijn e-mails voor informatie gerelateerd aan mijn trip”.

Nog niet in Europa?

Goed om te weten: hiervoor moet je wel de toevoeging ‘@Gmail’ toevoegen aan de vraag in Bard. Bovendien is de functie voorlopig enkel in het Engels beschikbaar. Voor Europeanen lijkt er nog een andere kink in de kabel: hier lijkt het in zijn geheel niet mogelijk om de Workspace-extensie en Bard tezamen te gebruiken. Of en wanneer dat wel mogelijk wordt, is niet bekend.

Volgens de zoekgigant moeten we ons alvast geen zorgen maken over privacykwesties. Data die Bard uit Workspace-diensten als Gmail, Docs en Drive haalt, wordt niet gebruikt voor de training van de chatbot. Nadat je gesprek is afgelopen, verdwijnt de data dus automatisch weer van de server en uit het geheugen van Bard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business