Nieuws

To-dolijstjes door AI komen naar Google Keep

Google Keep
© Google
Krijg je binnenkort to-dolijstjes en boodschappenlijstjes voorgeschoteld door AI? Het lijkt er inderdaad op dat Google sterk die kant opkijkt, met een nieuwe functie voor de Google Keep-notitieapp.

Google Keep is de notitie-app van de zoekgigant. In een APK-insight post duikt 9to5Google in de broncode van die applicatie om te kijken wat er binnenkort naar de app komt. Daaruit blijkt dat Google Keep, net zoals veel andere apps, binnenkort een AI-integratie krijgt.

De AI-integratie in Keep zal het mogelijk maken om in een handomdraai to-do- en boodschappenlijstjes op te stellen – ‘Magic Lists’, noemen ze de functie bij Google. Daarvoor hoef je alleen maar een prompt in te vullen, zoals je dat gewend bent van chatsystemen als ChatGPT, Bing en Bard. Die prompt moet uit minstens drie woorden bestaan – ‘spaghetti’ zal je dus geen resultaten opleveren, maar ‘ingrediënten spaghetti carbonara’ zou je bijvoorbeeld een volledig boodschappenlijstje opleveren. Je zou het AI-systeem ook kunnen vragen hoe je het best voor je kamerplanten zorgt, waarna die je een checklist met taken zal geven.

De functie lijkt een voortzetting op het ‘List It’-experiment. In de begindagen van Googles AI-programma keek dat experiment naar hoe goed LaMDA taken in verschillende subtaken kon onderverdelen. Op die manier kan je complexe taken laten versimpelen door het AI-systeem, die de taak opdeelt in kleinere en makkelijkere deeltaken.

Google deelt wel mee dat je de lijstjes niet als ‘feitelijk’ moet beschouwen. Met andere woorden: voor echt belangrijke taken doe je beter zelf het denkwerk, want je mag er niet van uitgaan dat het AI-systeem van Google foutloos is. Je moet de tool dus meer als iets creatiefs zien, niet als iets productiefs.

De AI-functie valt nu al terug te vinden in de broncode voor Google Keep, maar zit voor alle duidelijkheid nog niet in de app zelf. Wanneer dat wel het geval zou zijn, is momenteel nog niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business