Nieuws

Je kan nu zelf je Microsoft Surface-laptop repareren

Microsoft Surface
© Unsplash/Surface
Microsoft en iFixit hebben een partnership aangekondigd. IFixit biedt voortaan officiële Microsoft-onderdelen aan voor Surface-apparaten. Per model verschilt het aanbod.

IFixit stockeert per direct onderdelen voor vijftien Microsoft Surface-apparaten. Gebruikers kunnen bij de reparatiesite terecht voor onder meer accu’s, beeldschermen, SSD’s en toetsenborden. Welke onderdelen iFixit op voorraad heeft, verschilt steeds per model. Alle onderdelen komen inclusief reparatiehandleiding. Die handleidingen beschrijven stap voor stap het reparatieproces, waardoor je in principe zelfstandig je Surface-apparaat moet kunnen repareren.

Juist die handleidingen hebben iFixit gemaakt tot wat het nu is. Eerder begon de reparatiesite al met het aanbieden van gereedschap voor reparaties – en nu dus de bijbehorende hardware. Bij aanschaf van de hardware kan ook meteen al het benodigde gereedschap mee worden gekocht. Je hoeft dus, in tegenstelling tot Apple’s Self-service reparatieprogramma, geen gereedschap te huren.

Oude hardware hoeft bovendien niet teruggestuurd te worden voor een ‘korting’. Uiteraard dien je dit wel zelf langs te brengen bij de recycleerstraat; zeker in het geval van een batterij.

Meer hardware op komst

Momenteel biedt iFixit onder meer hardware aan voor de Microsoft Surface Pro 9, Laptop 5 en Surface Laptop Go 3. Volgens de reparatiesite komen binnenkort meer onderdelen beschikbaar. Welke Surface-producten daarmee gedekt worden, laat het in het midden.

Het is alvast niet de eerste keer dat iFixit een samenwerking met OEMs opstart. Eerder bracht iFixit al de mogelijkheid om officiële Google Pixel-onderdelen te kopen. Ook werkt het samen met Valve, waarmee het Steam Deck-onderdelen aanbiedt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business