Nieuws

Netflix laat nu ook downloads toe voor het reclame-abonnement

Netflix
© Unsplash/Penin
Of en wanneer het abonnement met reclame naar België en Nederland komt, laat Netflix niet weten. Wel verandert er het een en ander.

Netflix-abonnees kunnen in heel wat landen kiezen voor een iets goedkoper abonnement, waarbij ze af en toe reclame voorgeschoteld krijgen. Ondanks dat het abonnement nog niet beschikbaar is in België en Nederland, wist Netflix al 15 miljoen abonnees te interesseren voor de formule met reclame. Op een half jaar tijd zouden zo’n 10 miljoen nieuwe abonnees op de formule hebben ingetekend.

Intussen voert Netflix al een aantal veranderingen door voor het abonnement. Zo kunnen adverteerders binnenkort ‘Binge Ads’ aankopen. Dat zijn advertenties die getoond worden wanneer je begint met kijken, maar die ophouden wanneer je de vierde aflevering opstart. Volgens de streamingdienst moet het nieuwe formaat ervoor zorgen dat mensen niet al na één of twee afleveringen afhaken.

Behalve het nieuwe advertentieformaat, laat Netflix ook weten dat reclame-abonnees binnenkort hun series en films kunnen downloaden. Aanvankelijk was het met dit goedkopere abonnement slechts mogelijk om video’s te kijken in HD-kwaliteit en dat op één apparaat tegelijk. Later stelde Netflix dit bij naar twee gelijktijdige 1080p-streams. De mogelijkheid om series te downloaden liet lange tijd op zich wachten, tot nu. Netflix wordt daardoor de enige streamingdienst die je films en series laat downloaden op een goedkoper abonnement met reclame.

Het abonnement is nog niet in België of Nederland beschikbaar. Of de formule ook naar de Nederlanden komt, laat Netflix ook niet weten. In andere landen heeft de goedkopere formule in ieder geval wel succes. In Duitsland kost het reclame-abonnement 4,99 euro – dat is heel wat minder dan de 12,99 euro die de Duitsers voor een Standaard-abonnement moeten neertellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business