Nieuws

Apple misschien toch niet de eerste met een 2nm-chip

iPhone 15 Pro blauw
© Unsplash/Sophia Stark
Apple was dan wel het eerste bedrijf dat een 3nm-chip uitbracht, de A17 Pro, maar zijn 2nm-chip lijkt te zijn uitgesteld.

Het feit dat Apple in zijn iPhone 15 Pro-modellen met de A17 Pro-processor de eerste 3nm-chip (van TSMC) op de mark bracht, wil blijkbaar niet zeggen dat het bedrijf ook de eerste 2nm-chip op de markt zal brengen (via Android Headlines).

Uitgesteld

Het schijnt namelijk dat Apples 2nm-chip uitgesteld is. Deze informatie komt vanuit de bekende leaker Revegnus op X (Twitter).

Revegnus onthulde deze informatie in reactie op een opmerking die iemand plaatste onder een van zijn eerdere tweets, waarin hij liet weten dat de Snapdragon 8 Gen 4- en Dimensity 9400-chips allebei nog 3nm-chips zullen zijn.

Android dit keer eerder dan Apple?

Revegnus geeft hier overigens niet alleen aan dat de chip van Apple is uitgesteld, maar ook dat er vanuit de Android-kant plannen zijn om eerder dan Apple een 2nm-chip uit te brengen.

Ook dat zal echter nog wel even duren. Als de eerdere voorspelling van Revegnus klopt en de Snapdragon 8 Gen 4 en Dimensity 9400 nog 3nm-chips zullen zijn, dan moeten we minstens tot 2025 wachten op nieuwe 2nm-chips. De Snapdragon 8 Gen 3 is pas net onthuld, dus de Gen 4-chip zal waarschijnlijk pas rond deze tijd van het jaar in 2024 worden gelanceerd. Vervolgens moeten we in het beste geval dus nog tot het jaar daarna wachten op de mogelijke overstap naar 2nm.

De beste chips die je nu in smartphones kan terugvinden, zoals Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2 en Apples A17 Pro, zijn al enorm krachtig, dus het is ook niet alsof wel snel aan een nog krachtigere vervanger toe zijn. Toch zorgt de overstap naar zo’n nieuwe, kleinere chip meestal ook voor betere energie-efficiëntie en dat is altijd mooi meegenomen.

Uitgelicht artikel Nieuwe M3 iMac Apple onthult nieuwe M3 iMac en M3 MacBook Pro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business