Nieuws

Humane lanceert vandaag ‘Ai Pin’: wearable zonder scherm, met AI

Humane Ai Pin
© Humane
Steeds meer fabrikanten willen AI-functies in hun mobiele toestellen steken. In plaats daarvan ontwierp Humane een nieuwe productsoort.

Smartphonefabrikanten als Google en Samsung integreren binnenkort AI-tools in hun smartphones en tablets. Voor Humane, een bedrijf dat werd opgericht door Imran Chaudhri en Bethany Bongiorno, beiden ex-Apple, is dat niet genoeg. Zij zien een wereld voor zich waarin smartphones niet meer nodig zijn. Met hun Ai Pin, die vandaag wordt gelanceerd, wil het bedrijf een eerste stap richting die wereld zetten.

Hoewel de zogenaamde Ai Pin pas straks officieel gelanceerd wordt, kon The Verge al documenten over het nieuwe product inkijken. Daaruit blijkt dat Humane een apparaat van 699 dollar wil uitbrengen. Het gaat om een apparaatje zonder scherm, dat je kan opspelden met een magneet. Het toestelletje draait bovendien op een speciale versie van het T-Mobile-netwerk en heeft toegang tot AI-modellen zoals ChatGPT. Gebruikers zouden daar wel 24 dollar per maand voor moeten neertellen: anders hebben ze geen toegang tot het netwerk.

AI-button

Het apparaat ziet er een beetje uit als een button die je kan opspelden. Het apparaat laat je hiervoor een magneet gebruiken, die de Ai Pin bovendien van stroom voorziet. Verder wordt het apparaat aangedreven door een Snapdragon-processor van Qualcomm. Het systeem kan overweg met omgevingsinformatie dankzij bewegings- en dieptesensoren, en heeft een camera om de omgeving in zich op te nemen. Om het apparaat te gebruiken moet je er tegen spreken – daarvoor gebruik je wat Humane de ‘personic speaker’ noemt.

Het apparaat wordt volledig met je stem bestuurd, aangezien het geen scherm heeft. Gebruikers kunnen wel vragen om informatie te laten zien: daarvoor zit een laserprojector in het apparaat. Daarmee kan de Ai Pin informatie op je hand projecteren. Verder zou je ook aan de hand van bewegingen kunnen interageren met de AI-systemen op de button. Je kan ook dingen laten zien aan het syteem, door ze voor de camera te houden.

Meerdere AI-functies

Verder zou je de pin kunnen gebruiken om boodschappen mee uit te schrijven, of kan je het AI-systeem je ongelezen e-mails laten samenvatten. Via de camera kan het AI-systeem ook herkennen wat er op je bord ligt, waarna het je meteen informatie kan geven over de voedingswaarde. Er zit zelfs ondersteuning in om muziek te spelen via Tidal – de Ai Pin zal zich dan opwerpen als dj, die de juiste muziek op het juiste moment speelt.

Privacyzorgen beantwoordt Humane door zijn Ai Pin niet constant te laten opnemen. Daar begint het apparaat pas mee wanneer je het handmatig activeert. Gebruikers zullen hun stem dus niet kunnen gebruiken om de AI-assistenten aan te roepen, zoals dat met Google Assistant, Siri en Amazon Alexa wel kan. Wanneer het apparaat actief is, zal het bovendien licht geven: zo kan je de AI-functies niet in het geniep op je omgeving loslaten.

Europese lancering onwaarschijnlijk

Humance lanceert de Ai Pin vandaag. Het is onwaarschijnlijk dat het product naar Europa komt: het Humane-netwerk, dat meelift op masten van T-Mobile, is hier niet beschikbaar. Voor AI in je broek- of borstzak moeten Europeanen dus voorlopig naar merken als Samsung blijven kijken.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S24 zoom Samsung deelt visie op ‘Galaxy AI’ en toont eerste functie
aiHumanemobielwearables

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen