Nieuws

Microsoft haalt achtergrondverwijderaar naar Photos-app

microsoft copilot
© Microsoft
Met behulp van AI maakt Microsoft het makkelijk om de achtergronden van foto's te verwijderen, rechtstreeks in de Photos-app voor Windows.

Microsoft introduceert een nieuwe reeks functies voor de ‘Photos’-app van Windows 11. Zoals het hoort voor een foto-app anno 2023 komen er AI-functies naar de Windows 11-standaardapp. De functies lijken zeer sterk op degenen die Microsoft onlangs introduceerde voor zijn Paint-programma.

Door de AI-functies ook naar de Photos-app te brengen maakt Microsoft het makkelijker om deze AI-functies op foto’s los te laten. Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe AI-functies om foto’s te bewerken, moet je wel aangemeld zijn voor het Windows Insider-program en daar op het Canary-channel zitten. Je ziet de nieuwe functies dan opduiken in Photos-versie 2023.11110.8002.0.

Verwijderen, vervagen en vervangen

Is dat het geval? Dan krijg je na de laatste update meteen toegang tot functies als een AI-achtergrondverwijderaar. Daarvoor klik je op eerst op de ‘Bewerken’-toets, zodat je zaken aan de foto kan beginnen aanpassen. Daar zal je, in de bovenbalk, een nieuw icoontje kunnen zien. Eenmaal je daarop klikt, geeft Windows je drie keuzes: wil je de achtergrond verwijderen, vervagen of vervangen?

Indien je voor verwijderen kiest, dan krijg je een afbeelding van het object op een transparante achtergrond. Deze afbeelding kan je dan opslaan als .png-bestand, zodat je de doorzichtige afbeelding met anderen kan delen. De replace-functie doet ongeveer hetzelfde, maar laat je een nieuwe achtergrondkleur voor je afbeelding kiezen. Zo krijg je geen doorzichtig beeld, maar wel een met een achtergrondkleur naar keuze. Met de nieuwe vervaag-functie kan je de bestaande achtergrond vervagen. Hoe intensief en waar dat precies gebeurt, kan je zelf handig controleren met een speciale borstel.  

Afbeelding via Windows Latest

Het AI-systeem achter deze functie zal er zelf werk van maken om personen en dieren uit de afbeelding te herkennen. Op die manier hoef je zelf niet af te tekenen op welke plekken de achtergrond weg mag. Dat doet de functie voor jou.

De AI-functies voor afbeeldingen werden niet gespot in de bèta- of ontwikkelaarsversies van Windows 11. Daardoor is des te meer onzeker wanneer gewone gebruikers met deze functies aan de slag kunnen. Wie vandaag al achtergronden van foto’s wil verwijderen in Windows 11, gebruikt daar best Microsoft Paint voor.

Uitgelicht artikel Amazon Amazon komt met tool voor betere productfoto’s

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business