Nieuws

Sam Altman tekent voor Microsoft na ontslag bij OpenAI

OpenAI
© OpenAI
OpenAI heeft een nieuwe CEO, maar Sam Altman keert dan toch niet terug. De mede-oprichter gaat zijn werk verderzetten bij Microsoft.

Microsoft-CEO Satya Nadella kondigde op X aan dat zowel Sam Altman als diens vertrouweling en medeoprichter Greg Brockman het AI-researchteam van Microsoft zullen gaan leiden. “We zijn ontzettend verheugd het nieuws te kunnen delen dat Sam Altman en Greg Brockman, samen met nog andere collega’s, voor Microsoft zullen gaan werken en er het nieuwe ‘advanced AI research team’ zullen gaan leiden”, aldus Nadella. “We kijken ernaar uit om hen zo snel mogelijk toegang te verschaffen tot de middelen die ze nodig hebben om succesvol te zijn”, klinkt het ietwat cryptisch.

Altman werd nog maar drie dagen geleden ontslagen als CEO van OpenAI. Stokkende communicatie met de directie zou de aanleiding zijn geweest. Die nam de beslissing omdat de houding van Altman ervoor zou hebben gezorgd dat de leiding niet meer goed kon functioneren.

Geen onbekenden voor Microsoft

Altman werkte via OpenAI al samen met Microsoft, voor de ontwikkeling van de Maia AI-chip. Hoewel Microsoft stelde dat die samenwerking het partnerschap met Nvidia niet in de weg zou staan, komt er een grotere Maia GPU-series en het bedrijf werkt al aan de tweede generatie ervan. De banden met OpenAI zijn sterk, want Microsoft zou naar verluidt al 10 miljard dollar geïnvesteerd hebben in de AI-specialist. Bovendien is Microsoft de exclusieve cloudpartner voor OpenAI.

Altman keert niet terug

De directie van OpenAI had intussen overwogen om Altman terug aan boord te halen. Daartegenover stond zijn eis om het directiecomité te laten opstappen. Altman verwachtte daarbovenop nog excuses van bij OpenAI, weet Bloomberg. Aan die eisen kwam de directie dus niet tegemoet. De aankondiging van het ontslag gebeurde naar verluidt intern door Ilya Sutskever, mede-oprichter en bestuurslid van OpenAI. Er zouden gesprekken plaatsgevonden hebben met Altman over een mogelijke terugkeer als CEO, maar de positie wordt uiteindelijk ad interim vervuld door Emmett Shear. Dat meldt Bloomberg.

Ook een aantal senior researchers stapte op. Andere grote concurrenten als Google zullen ongetwijfeld de jacht openen op de interessante profielen.

Uitgelicht artikel OpenAI ChatGPT tijdlang offline, OpenAI bevestigt DDoS-aanval

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business