Nieuws

Samsung registreert handelsmerk ‘Samsung Glasses’

© iStock / Techa Tungateja
Samsung werkt nog steeds aan VR-, AR- en XR- ervaringen. Onlangs registreerde het bedrijf een handelsmerk rond brillen.

De metaverse en de VR-, AR- en XR- ervaringen die daarbij horen, verdwenen het afgelopen jaar naar de achtergrond, ten voordele van AI. Toch zijn bedrijven nog steeds bezig met bouwen aan apparatuur voor alle vormen van virtual, augmented of extended reality. Dat is ook het geval bij Samsung, dat onlangs een handelsmerk registreerde.

Dat technologiebedrijven nieuwe handelsmerken registreren, gebeurt wel vaker. Samsung zou op 21 augustus 2023 naar de Britse overheid gestapt zijn om daar de papieren voor de handelsmerkregistratie in te dienen. Op 10 november 2023 kreeg Samsung het handelsmerk toegewezen. Waar het dan concreet om gaat? Alles lijkt richting een slimme bril te wijzen, al kan dat apparaat nog verschillende invullingen krijgen. Dat het apparaat de naam ‘Samsung Glasses’ zal krijgen, is inmiddels wel duidelijk.

Bij de registratie van het handelsmerk liet het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf niet meteen blijken dat het om een slimme bril zou gaan. Het bedrijf noemde meerdere productsoorten die onder ‘Samsung Glasses’ zouden kunnen vallen: AR-headsets, VR-headsets of zelfs smartphones en een slimme bril naar het voorbeeld van de Meta Glasses behoren tot de mogelijkheden.

Samsung, Qualcomm en Google

Dat Samsung aan een eigen AR-headset werkt, is al langer geweten. Een tijd geleden raakte nog bekend dat het merk de lancering daarvan zou uitstellen om de schermkwaliteit te verbeteren. Voor de software van dat apparaat werkt Samsung samen met Google, terwijl de processor uit het gamma van Qualcomm zal komen.

De VR-headset, waarvoor Samsung de Apple Vision Pro in de gaten houdt, zou tegen eind 2024 kunnen verschijnen. Momenteel wordt de prijs van het apparaat rond de 2000 dollar geschat – omgerekend zo’n 1833 euro. Een naam voor het apparaat werd nog niet gegeven, waardoor die VR-headset best wel eens ‘Samsung Glasses’ genoemd kan worden. De mogelijkheid bestaat ook dat het merk, naast deze VR-headset, ook een ander product in de pijplijn heeft zitten. Uitsluitsel daarover krijgen we wellicht pas wanneer Samsung de nieuwe apparaten presenteert.

Uitgelicht artikel VR XR headset Samsung stelt XR-headset uit om Apple Vision Pro te evenaren

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business