Nieuws

WhatsApp verschuilt gevoelige chats nu achter code

WhatsApp
© Unsplash / Alexander Shatov
WhatsApp laat gebruikers (gevoelige) gesprekken voortaan verbergen achter een geheime code. De optie vormt een aanvulling op de eerder gelanceerde chatvergrendeling.

Chatvergrendeling biedt in zijn huidige vorm de optie om gesprekken te beveiligen met biometrische beveiligingsopties van je smartphone. Zijn die niet beschikbaar, dan ontgrendel je de gesprekken met de pincode of het beveiligingspatroon voor je vergrendelscherm. Vergrendelde gesprekken kan je op het moment van schrijven steevast benaderen via de ‘Vergrendelde chats’-knop op het startscherm. Met de introductie van de geheime code voor chatvergrendeling maakt WhatsApp hier komaf mee. Als je dat wenst, althans.

Verbergen of niet: maak zelf de keuze

Wie een geheime code instelt voor chatvergrendeling, kan daar namelijk zelf voor kiezen. Je kan de lijst met vergrendelde gesprekken dan enkel oproepen via de zoekbalk. Tik daar je geheime code in en voilà: je hebt terug toegang tot de gesprekken. Stelde je eerder biometrische beveiliging of juist een pincode of patroon in? Die beveiligingsvormen vervallen zodra je een geheime code instelt.

Het is daarmee uitermate belangrijk dat je een uniek wachtwoord instelt. Een dat je overigens wel zelf moet kunnen onthouden. Wie de code plots verliest, ziet de inhoud van de gesprekken immers verloren gaan. Om terug toegang te krijgen tot de chat moet WhatsApp namelijk de inhoud wissen. Sla deze dus best op in een wachtwoordmanager of zorg voor een handig geheugensteuntje.

Sneller chats vergrendelen

Meta maakt het verder gemakkelijker om gesprekken te vergrendelen. Houd simpelweg een chat lang ingedrukt en kies voor ‘Chat vergrendelen’. Hierna wordt de chat meteen meegenomen in de lijst van vergrendelde gesprekken. Voordien moest je daarvoor nog een bezoek brengen aan de profielpagina van een gesprek. Dit werkt voor zowel één-op-één- als groepsgesprekken.

Wie de geheime code wil instellen zal nog geduld moeten hebben. WhatsApp zegt dat de volledige uitrol van de functie enkele maanden in beslag neemt. Op de redactie was de geheime code op het moment van schrijven ook (nog) niet beschikbaar. Wel kunnen we gesprekken al sneller toevoegen aan chatvergrendelingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business