Nieuws

Apple bevestigt blokkade van Beeper Mini, ‘oplossing onderweg’

Beeper Mini
© Beeper
Apple heeft iMessage-kloon Beeper Mini geblokkeerd. Dat bevestigde de technologiegigant dit weekend in een reactie tegenover The Verge.

Slechts drie dagen na de introductie van Beeper Mini liep het verhaal van de iMessage-kloon voor Android al ten einde. Gebruikers konden vrijdag immers plotseling geen berichten meer versturen naar andere iMessage-gebruikers. De oorzaak bleef toen nog onbekend. De oorzaak liet zich uiteraard wel al raden: Apple zat niet bepaald te springen om een iMessage-kloon. Dat bevestigt het ook in een reactie tegenover The Verge.

“Bij Apple bouwen we onze producten en diensten met toonaangevende privacy- en beveiligingstechnologieën die zijn ontworpen om gebruikers controle over hun gegevens te geven en persoonlijke informatie veilig te houden. We hebben maatregelen genomen om onze gebruikers te beschermen door technieken te blokkeren die gebruikmaken van valse referenties om toegang te krijgen tot iMessage”, aldus Apple.

Volgens Apple vormen Beeper Mini’s technieken “significante risico’s voor de veiligheid en privacy van gebruikers”, vervolgt het. Daarmee doelt het op de wijze waarop Beeper Mini berichten stuurt naar andere iMessage-gebruikers. De chatdienst gebruikt namelijk een loophole in iMessage om vanaf Android ‘iMessage-achtige’ berichten te kunnen versturen. Hiervoor gebruikt de dienst ook serienummers van echte iPhones, die de app toegang verschaften tot de iMessage-servers.

‘Oplossing onderweg’

Beeper stelt intussen te werken aan een oplossing. Dat meldt de chatdienst op X (voorheen Twitter). “Er wordt nog steeds gewerkt aan het probleem dat de uitval van Beeper Mini veroorzaakte. We weten hoe moeilijk dit is geweest voor degenen die Beeper Mini graag gebruikten en het spijt ons enorm voor het ongemak. We voelen ons echter goed en hopen binnenkort goed nieuws te kunnen melden.”

Onduidelijk is hoelang zo’n oplossing zou kunnen bestaan. Apple wist de omweg van Beeper binnen één werkweek op te lossen. Toch focust de chatdienst zich niet alleen op een technische oplossing – de hoop is vooral gevestigd op gedoogbeleid vanuit Apple. Beeper zegt bereid te zijn de code van Beeper Mini vrij te geven aan beveiligingsonderzoekers. Zij kunnen Apple dan geruststellen dat de app veilig samenwerkt met iMessage, is het idee.

Uitgelicht artikel Apple iPhone Apple geeft toe aan druk: voegt RCS toe aan iMessage

Europa lijkt alvast niet van plan Apple te forceren iMessage open te stellen voor andere diensten. De chatdienst zou in onze contreien immers te weinig zakelijke gebruikers hebben. Een officiële beslissing hierover wordt op korte termijn genomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business