Nieuws

Kladblok in Windows 11 krijgt eindelijk tekenaantal

Bron: Microsoft
Bron: Microsoft
Microsoft voegt een tekenaantal toe aan Kladblok in Windows 11. Gebruikers kunnen in de toekomst de woorden en tekens in hun document nakijken.

Microsoft heeft eindelijk een tekenaantal toegevoegd in de ingebouwde Kladblok-app op Windows 11. In een nieuwe Canary-kanaal testversie van Windows 11 heeft Microsoft het tekenaantal onderaan in het Kladblok-venster toegevoegd, vergelijkbaar met de woordentelling in Microsoft Word. Dit is niet de eerste verbetering van Kladblok in Windows 11.

“Wanneer tekst is geselecteerd, toont de statusbalk het tekenaantal voor zowel de geselecteerde tekst als het gehele document,” legt Microsoft’s Windows Insider team uit in een blogpost. “Als er geen tekst is geselecteerd, wordt het tekenaantal voor het gehele document weergegeven, zodat je altijd een duidelijk beeld hebt van de lengte van je document.”

Dit is de nieuwste toevoeging in een reeks veranderingen aan Kladblok dit jaar. De app kreeg onlangs een nieuwe autosave-optie waarmee je Kladblok kan sluiten zonder dat je elke keer een prompt krijgt om op te slaan. Ook heeft Microsoft de optie toegevoegd om meerdere tabbladen te gebruiken, en kan je een donkere modus inschakelen.

Widgets en meer

Naast de wijzigingen in Kladblok in deze laatste Windows 11 testbuild, krijgt ook het widgets-gedeelte van het besturingssysteem enkele verbeteringen. Binnenkort kun je ervoor kiezen om alleen widgets weer te geven en de feed met nieuws en artikelen die in het widgets-scherm verschijnen, te verbergen.

Zoals altijd worden deze functies getest, en het is mogelijk dat Microsoft hier en daar wat wijzigingen aanbrengt, maar we verwachten dat deze veranderingen begin 2024 voor alle Windows 11-gebruikers zullen verschijnen.

Uitgelicht artikel Windows 11 Tabbladen komen naar kladblok in Windows 11
kladblokmicrosoftWindowswindows 11

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals