Nieuws

Cameraspecificaties OnePlus 12R zijn bekend

OnePlus 12
© OnePlus
Geruchtenmaker Yogesh Brar heeft diverse cameraspecificaties van de OnePlus 12R gedeeld. Volgens eerdere geruchten zou het goedkopere vlaggenschip ook in Europa uitkomen.

Een week geleden onthulde OnePlus de Chinese variant van de OnePlus 12. Verwacht wordt dat die smartphone eind januari in Europa arriveert, samen met de goedkopere OnePlus 12R. Dat toestel is de opvolger van de 11R, een telefoon die enkel in Oosterse landen op de markt kwam. Ditmaal zou de Chinese fabrikant er dus voor kiezen om zijn betaalbare vlaggenschip ook in Europa te lanceren.

Wat we exact van het toestel mogen verwachten, is onduidelijk. Waar de OnePlus 12 namelijk al op de Chinese markt verscheen, geldt dat niet voor de 12R, die in China als de ‘Ace 3’ verschijnt. Op het sociale medium X (voorheen Twitter) heeft tipster Yogesh Brar enkele cameradetails gedeeld. De Sony IMX890, een 50MP-sensor, doet volgens Brar dienst als hoofdcamera. Aanvullend bevat de smartphone een 8MP-groothoekcamera en een 32 MP sterke telefotocamera met 2x optische zoom.

Het camerasysteem is daarmee goeddeels gelijk aan de OnePlus 11. Die telefoon beschikt eveneens over een 50MP-hoofdcamera en 32MP-sensor voor zoomshots. Tot slot maakt de tipster bekend dat de 12R ondersteuning biedt voor 4K-video aan 30 of 60 fps.

Kopie van OnePlus 11

Niet alleen de camera’s komen overeen met de OnePlus 11. Onderhuids beschikt de telefoon over dezelfde chipset, Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2. Uit voorgaande lekken bleek verder dat de 12R beschikt over een 5.400mAh-batterij met 100 watt snelladen en een 6,74 inch groot oledscherm. Naar verluidt gaat het om hetzelfde BOE X1-scherm als in de OnePlus 12. Zodoende zou de smartphone beschikken over een piekhelderheid van 4.500 nits, LTPO-techniek en 2.160Hz PWM-dimming.

Hoewel Brar een goede staat van dienst heeft, gaat het steeds om geruchten. Details die je dus best met een grote korrel zout neemt. Gezien de lancering op 23 januari zou plaatsvinden, hoef je gelukkig niet al te lang meer te wachten op officiële informatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business