Nieuws

OnePlus 12 komt in twee versies: ook in Europa?

OnePlus 12
© OnePlus
Er zitten tóch twee OnePlus 12-modellen in de pijplijn. Naast de OnePlus 12 introduceert de Chinese fabrikant weldra ook de OnePlus 12R.

Voor OnePlus is de R-serie niet bepaald nieuw. Sinds enige tijd lanceert het zulke R-modellen. Zulke telefoons werden steeds enkel op de Indiase markt uitgebracht. Voorwaarden van een winactie van OnePlus lijken nu te bevestigen dat de R-serie ditmaal ook buiten India uitgebracht wordt. Het gaat daarbij om de OnePlus 12R: een goedkopere versie van het vlaggenschip, de OnePlus 12.

Dit sluit aan bij berichtgeving van 1NormalUsername op X (voorheen Twitter). Volgens de lekker zijn er meerdere modellen van de OnePlus 12R in ontwikkeling. Die zijn elk afgeleid van de OnePlus Ace 3, die modelnummer PJE110 draagt. Van de internationale OnePlus 12R-varianten is bekend dat ze ontwikkeld worden met modelnummers CPH2585, CPH2609 en CHP2611.

Dat lijkt erop te wijzen dat OnePlus de 12R gereedmaakt voor drie werelddelen: Europa, India en de VS. Voor elke markt is een specifieke modem nodig. Toch kunnen we dat niet met zekerheid stellen, gezien OnePlus de details niet heeft bevestigd. Het zou bovendien ook kunnen gaan om een toestel met verschillende opslagconfiguraties, of juist diverse chipsets.

Geen OnePlus 12 Pro

De gelekte informatie sluit alvast aan bij berichtgeving van de Duitse techjournalist Max Jambor. In een bericht op X sprak Jambor over de ‘OnePlus 12 Series’ zonder verder in detail te treden. Dat lijkt erop te wijzen dat OnePlus meerdere OnePlus 12-modellen staat te onthullen. In de eerste teasers sprak de Chinese fabrikant echter met geen woord over een tweede (goedkopere) telefoon.

Uitgelicht artikel OnePlus 12 OnePlus 12 kan zich eindelijk meten met vlaggenschepen

Een duurder toestel staat ons zeker en vast niet op te wachten. OnePlus gaf deze morgen via Weibo te kennen geen OnePlus 12 Pro te lanceren. Niet zonder reden: het bedrijf zegt elk vlaggenschip een pro-ervaring te willen bieden. “Wanneer bedrijven producten definiëren, definiëren ze vaak eerst een ‘Pro-versie’ met een sterk product, en vervolgens maken ze verschillende compromissen op het product om een zogenaamde ‘standaardversie’ te krijgen aan een lagere prijs. Dit voldoet uiteraard niet aan de behoeften van vlaggenschipgebruikers”, licht OnePlus President Li Jei toe.

Lancering in januari

Voor meer details moeten we wachten tot januari 2024. Dan lanceert OnePlus zijn vlaggenschip in Europa. Op 5 december vindt al wel de Chinese introductie plaats. Dan zien we ook de Ace 3 verschijnen. Pas op 15 december wordt de exacte internationale lanceringsdatum bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business