Nieuws

OnePlus Nord Buds 3 krijgen een premium ontwerp

OnePlus Nord buds 3
© OnLeaks
De OnePlus Nord Buds 3 zijn dinsdag verschenen in 3D-renders van OnLeaks. De draadloze oortjes kregen een geheel vernieuwd ontwerp.

Nog geen jaar geleden introduceerde OnePlus de betaalbare Nord Buds 2. Oortjes met uitstekende audiokwaliteit, zo concludeerden we in onze review. Wel merkten we op dat de HeyMelody-app van OnePlus niet zo vlot werkt op iPhones. Mogelijk kan de fabrikant dit aanpakken met de Nord Buds 3 die het klaarblijkelijk al in ontwikkeling heeft, gezien OnLeaks er al renders van kan delen.

Op die renders zien we een geheel aangepast ontwerp, dat komaf maakt met de forse steeltjes van de Nord Buds 2. De OnePlus Nord Buds 3 ogen hierdoor flink slanker, en vooral ook hoogwaardiger. Het design heeft wat weg van OPPO’s Enco X2-oortjes. Dat zijn oortjes met een prijskaartje van 200 euro, terwijl de Nord Buds 3 vermoedelijk nog geen 100 euro zullen kosten.

Wel leveren de oortjes daarmee in op de matte afwerking van de Buds 2. De oortjes lijken namelijk gemaakt te zijn van glanzend plastic. Dat geldt ook voor de case, waarvan de onderste helft uit mat plastic gemaakt wordt, terwijl de bovenste helft juist glanst. Ook voor het hoesje geldt dat het ons doet denken aan de Enco X2.

Nog geen specificaties

Nu het ontwerp bekend is, is het wachten op de specificaties. Die lijken vooralsnog niet bekend. De Nord Buds 2 bieden een batterijduur van 36 uur, 12,4 mm Dynamic-drivers en ANC. Het lijkt ons niet bijster logisch dat OnePlus ineens met een flink kortere batterijduur komt aanzetten, of zonder ANC. Wel zou de prijs iets kunnen stijgen om de hogere productiekosten te dekken. Voorlopig kunnen we daarover enkel speculeren.

OnePlus Buds 3 (Pro)

Over de OnePlus Buds 3 is intussen wel iets meer bekend. Mogelijk introduceert OnePlus die oortjes tezamen met de OnePlus 12. Naar verluidt beschikt OnePlus’ Buds 3 over een 10,4 mm woofer en 6 mm tweeter. Op één lading zou de batterij in de oortjes tot 9 uur meegaan. Samen met de case zou dit oplopen tot 33 uur. Dat is wel zonder ANC. Met ANC loopt de batterijduur, inclusief de laadcase, terug tot 22 uur.

Uitgelicht artikel OnePlus Buds Pro 2 review

Bluetooth 5.3 is aanwezig, evenals Google Fast Pair en Bluetooth Multipoint. Met IP55 zijn de oortjes in principe geschikt voor sportactiviteiten. Ook kan je probleemloos in de regen wandelen. Droog ze naderhand wel even af; de case beschikt slechts over een IPX4-classificatie.

Details over de prijs van de OnePlus Buds 3 zijn niet bekend. Ook blijft het nog onduidelijk of we de Buds 3 ook in Belgische winkels gaan tegenkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business