Nieuws

iOS 17.3 beschermt iPhone-gebruikers bij diefstal

Apple iPhone 15
© Unsplash / Thai Nguyen
Vanaf iOS 17.3 worden iPhone-gebruikers beschermd tegen dieven die de passcode van de iPhone tot hun beschikking hebben. Zo kan een iPhone bijvoorbeeld niet meer gereset worden.

Apple staat sinds jaar en dag garant voor strikte diefstalbescherming op iPhones. Zonder passcode is het simpelweg niet mogelijk de smartphones te resetten. Ook is de passcode vereist om opgeslagen wachtwoorden in iCloud Keychain te bekijken. Nadeel daarvan is dat dieven die de passcode weten te ontcijferen, alsnog toegang krijgen tot je Keychain, de resetmogelijkheden, enzovoort. Vanaf iOS 17.3 brengt Apple daar verandering in met Stolen Device Protection.

iPhones waarop de Stolen Device Protection-functie is ingeschakeld, vereisen straks dat een Face ID- of Touch ID-scan wordt uitgevoerd om toegang te krijgen tot eerdergenoemde functies. Volgens The Wall Street Journal, die de diefstalbeveiliging wereldkundig maakt, geldt die beveiliging ook voor het wijzigen van een Apple ID-wachtwoord en het gebruik van Apple Pay.

Automatisch geactiveerd

Volgens de zakenkrant moeten gebruikers de diefstalbeveiliging éénmalig handmatig activeren. Daarna wordt de beveiliging automatisch geactiveerd als de iPhone zich op een onbekende locatie bevindt. Het gaat dan om locaties die de eigenaar niet regelmatig bezoekt. In zo’n situatie vraagt je iPhone om je identiteit met Touch ID of Face ID te verifiëren. Een uur later moeten gebruikers de verificatiestap herhalen om definitief toegang te krijgen tot de data en functies.

De diefstalbeveiliging moet voorkomen dat dieven alsnog je iPhone kunnen misbruiken, en data uit iCloud kunnen stelen, of zelfs je iPhone kunnen resetten voor doorverkoop.

Uitgelicht artikel iOS 17 installeren Apple start uitrol iOS 17.2, dit moet je weten

Stolen Device Protection rolt uit met iOS 17.3. Verwacht wordt dat Apple die update in het voorjaar naar iPhones op iOS 17 en nieuwer uitrolt. Een exacte lanceringsdatum is nog niet bekend. Zodra de functie beschikbaar is, krijgen gebruikers daar een melding van. De functie kan ook handmatig in worden geschakeld via de Face ID & Passcode-instellingen op je iPhone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business