Nieuws

E3-gamingbeurs blaast laatste kaars uit

E3 2022 logo
© ESA
Na meerdere annulaties beslist de ESA om geen E3-beurs meer te organiseren. Uitgevers hebben nu andere alternatieven, klinkt het.

E3, ooit de grootste gamingbeurs ter wereld, houdt op met bestaan. Jarenlang was de beurs een vaste waarde voor gamers. De laatste jaren werd het echter moeilijker om te overleven. Gooide COVID-19 geen roet in het eten, dan beslisten verschillende uitgevers om zelf een evenement te organiseren.

Afgelopen jaren hield Nintendo steevast een eigen Nintendo Direct-evenement. Hetzelfde geldt voor Microsoft en Sony, die afgelopen jaren respectievelijk Games Showcase- en State of Play-evenementen. Daardoor kwam de E3-beurs in moeilijk vaarwater terecht: de drie grootste publiektrekkers bleven namelijk weg van het evenement, waar ze de spotlight moesten delen met andere ontwikkelaars en uitgevers.

Teloorgang

De teloorgang van E3 is dan ook al een aantal jaren bezig. Toen het evenement in 2020 geanulleerd werd omwille van de coronapandemie, werd stilaan duidelijk hoe moeilijk het zou worden voor de beurs. In 2021 werd nog een digitale beurs georganiseerd, maar ook daar bleven de grote namen van weg. In de jaren daarna werd het evenement eveneens twee keer geannuleerd, in 2022 en 2023. Lang werd gespeculeerd over het onzekere lot van de E3-beurs, tot nu.

Uitgelicht artikel gamingmarkt Gamingmarkt is in 2023 groter dan ooit

In een interview met de Washington Post laat Stanley Pierre-Louis, de CEO van ESA, weten dat de beurs in de toekomst niet meer zal doorgaan. Daardoor komt er een definitief einde aan wat jarenlang als het belangrijkste gamingevenement gezien werd. Aangezien gamingmerken nu hun eigen kanalen en showcases gebruiken om nieuwe games te laten zien, is er simpelweg geen nood meer aan de beurs, voegt de topman eraan toe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business