Nieuws

Gamingbeurs E3 heeft geen locatie voor 2024 en 2025

E3
© iStock / Smederevac
De ESA huurt in 2024 en 2025 geen beursvloer in het Los Angeles Convention Center. Wat de gevolgen zijn voor E3 is onzeker.

De Electronic Entertainment Expo, beter gekend als E3, lijkt stillaan iets van vervlogen tijden te worden. Sinds 2019 werd er al geen enkele fysieke beurs meer gehouden. Ook in 2023 vindt er geen evenement plaats en het lijkt er sterk op dat 2024 en 2025 ook zonder E3-beurs zullen blijven.

De laatste keer dat E3 kon doorgaan is inmiddels vier jaar geleden. Sindsdien slaagde de Entertainment Software Organization (ESA) er niet meer in om nog een beurs op poten te zetten. In 2020 moest het evenement de deuren gesloten houden wegens het coronavirus. Een jaar nadien was de coronadruk nog niet geweken, maar organiseerde de ESA een digitaal E3-evenement. Bijzonder succesvol bleek dat echter niet: in 2022 erna besloot de ESA opnieuw om geen fysiek evenement te organiseren, maar bleef ook de digitale evenknie achterwege. Ook voor 2023 staat er niets op het programma.

Geen locatie voor 2024 en 2025

Wie een volledige beursvloer in Los Angeles wil afhuren, moet dat lang genoeg op voorhand aangeven. Voor 2024 en 2025 staat al vast dat het evenement niet terugkeert naar zijn originele locatie in Los Angeles. In een document dat de toeristische dienst van de stad online plaatst, wordt specifiek gesproken over de annulatie van E3 2024 en E3 2025.

Of dat wil zeggen dat E3 volledig opgedoekt wordt? Niet noodzakelijk. Het is goed mogelijk dat de beurs elders neerstrijkt. Bij ESA willen ze over E3 2024 bovendien nog niets kwijt – ook niet of het evenement geannuleerd is. De ESA vertelt wel aan Engadget dat er gesprekken lopen over wat er moet gebeuren met E3 2024 en daarna.

ESA-CEO Stanley Pierre-Louis haalde eerder al aan dat de gamingbeurs moet veranderen om aan de noden van gamers en spelontwikkelaars te blijven beantwoorden. Momenteel lijkt het, zeker wat dat laatste betreft, niet goed te lopen. Grote spelontwikkelaars als Nintendo, Microsoft en Sony lijken de laatste paar jaren liever hun eigen (online-)evenementen te organiseren – of het nu gaat om een Nintendo Direct, Xbox Games Showcase of PlayStation Showcase.

Uitgelicht artikel Xbox geen prijsverhoging Prijsstijging voor Xbox Game Pass en Series X

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business