Nieuws

E3 2021 wordt digitaal evenement

De grootste gamingbeurs ter wereld, de E3, zal in 2021 volledig digitaal plaatsvinden. Dit bevestigt de Entertainment Software Association (ESA)

In 2020 zijn een hoop evenementen afgelast vanwege de coronapandemie. Ook de jaarlijkse E3 moest het ontgelden. Op het evenement kondigen grote ontwikkelaars hun nieuwe games aan. Aankomend jaar zal het langverwachte evenement - waar menig gamer naar uitkijkt - wel zijn doorgang vinden, al is het via de digitale weg.

De ESA heeft aan IGN bevestigd dat de Electronic Entertainment Expo (E3) door zal gaan als digitaal evenement. Over de exacte vorm van het evenement is nog niets definitief bekend. "We voeren goede gesprekken met uitgevers, ontwikkelaars en bedrijven en we kijken ernaar uit om binnenkort details over hun betrokkenheid te delen."

Hoe ziet zo'n digitaal evenement eruit?

Naar verluidt zou het gaan om een aantal twee uur durende keynotes van game-partners, een prijsuitreiking, een previewavond en wat kleinere streams van game-uitgevers, influencers en mediapartners. Bovendien zouden er demo's voor het publiek en de media vrijgegeven worden. Dit blijkt uit documenten die naar game-uitgevers zijn gestuurd, in handen van VGC.

Het is nog een kwestie van afwachten welke grote spelers in de gamewereld hun nieuwe titels wereldkundig zullen maken tijdens de digitale E3 2021. Voorgaande jaren besloot Sony al af te zien van de expositie. Het bedrijf maakte PlayStation-exlusives bekend via eigen evenementen. Dit is iets wat Nintendo al langere tijd doet met zijn Nintendo Direct-livestreams. E3 2021 moet digitaal plaatsvinden van 15 tot 17 juni 2021.

Lees ook: Cyberpunk 2077-maker CD Projekt Red geraakt door cyberaanval

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business