Nieuws

Google-CEO geeft fouten tijdens ontslagronde toe

Google Domains
© Unsplash / Alex Dudar
Bij de grote ontslagronde die Google in januari doorvoerde, had volgens CEO Sunder Pichai een en ander beter gekund.

Eerder dit jaar voerde Google, net als veel andere technologiebedrijven, een grote ontslagronde door. Google stuurde ongeveer 12.000 werknemers, goed voor 6% van het totale werknemersbestand, de laan uit. Google-CEO Sundar Pichai zegt nu dat het bedrijf fouten maakte tijdens de ontslagronde.

Die uitspraak deed de CEO tijdens een all-handsmeeting afgelopen dinsdag, waarvan Business Insider een opname kon bemachtigen. Het is inmiddels een jaar geleden dat Google 12.000 werknemers gelijktijdig aan de deur zette. Toch leeft de situatie duidelijk nog bij werknemers. Meerdere vragen gingen over de ontslagronde. Toen een werknemer vroeg naar de impact op groei, winst en verlies en de moraal binnen het bedrijf, moest de Google-CEO toegeven dat de moraal “duidelijk zwaar geïmpacteerd” werd.

Ontslagronde was noodzakelijk

Dat ziet de CEO ook terug in resultaten van de Googlegeist, een vragenlijst die de tevredenheid van werknemers probeert te meten. Pichai voegde er meteen aan toe dat het een enorm moeilijke situatie was voor het bedrijf. In de 25 jaar dat Google inmiddels bestaat, heeft het nog nooit een ontslagronde van die grootte moeten doorvoeren. De topman houdt dan ook vol dat de ontslagronde de juiste beslissing was. “Als ik niet op tijd gereageerd had, had er op een later moment een ergere beslissing gemaakt moeten worden”, zegt hij daarover. De economische onzekerheid maakte van de ontslagronde een noodzaak. Dat Google het afgelopen jaar hard aan zijn AI-aanbod heeft gewerkt, werd met de onthulling van Gemini helemaal duidelijk. Zonder de ontslagronde in januari was er nooit voldoende capaciteit geweest om op zo’n manier in AI en andere producten te investeren.  

Dat wil echter niet zeggen dat er niet één en ander beter kon aan de manier waarop Google zijn werknemers ontsloeg. Google zou werknemers op hetzelfde moment op de hoogte gebracht hebben van hun ontslag, ongeacht in welke tijdzone ze zich bevonden. Dat, zegt Pichai, is iets wat het bedrijf anders had kunnen doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business