Nieuws

MSI haalt Intel Core Ultra in huis voor Prestige AI-serie

MSI prestige
© MSI
Nu Intel de nieuwe Intel Core Ultra-chips officieel heeft voorgesteld, maken verschillende laptopmerken nieuwe toestellen bekend. Ook MSI komt met nieuwe apparatuur de Prestige AI-serie.

Ook MSI is het niet ontgaan dat het tegenwoordig alsmaar vaker om AI gaat. Met de nieuwe Prestige 16-serie zetten ze dan ook fors in op AI-capaciteiten. De toestellen maken gebruik van Intels nieuwe processoren: de Core Ultra 9 185H en de Core Ultra 7 155H en tot 32 GB RAM. Aangezien die chips op het nieuwe Intel 4-procedé gebakken zijn, zijn ze efficiënter dan hun voorgangers. Bovendien zorgt een ingebouwde neurale verwerkingseenheid (NPU) er voor dat AI-taken nog efficiënter afgehandeld worden.

MSI speelt in op het werk van Intel door zelf de nieuwe MSI AI Engine te bedenken. Die zal zich verdiepen in verschillende gebruikersscenario’s om hardware-instellingen automatisch aan te passen. Een AI-systeem zal je ervaring van de laptop dus steeds proberen perfectioneren, of je nu een film aan het kijken bent, een Word-document aan het bewerken bent of middenin een game zit.

De 16-inchlaptop is verder Intel Evo-gecertifieerd. Daarmee voldoet het toestel aan enkele eisen: zo biedt het toestel Thunderbolt 4, Wi-Fi 7 en Bluetooth 5.4 – er zit ook een Gigabit-ethernetpoort op. Verder krijg je een USB 3.2 Gen 2 Type-C-poort, een USB 3.2 Gen 2 Type-A-poort, een SD-kaartlezer en een HDMI 2.1-aansluiting. Op vlak van batterijleven moeten de toestellen ook voldoen aan Intels eisen. In de Prestige 16-serie zit een 99,9 Wh-batterij, die je aan 140 W kan opladen.

Voor prestaties kijkt MSI niet enkel naar Intel, maar ook naar Nvidia: de Studio-modellen worden namelijk uitgerust met een 40-series-GPU. In dit geval gaat het dan om een RTX 4050, 4060 of 4070. De toestellen krijgen verder 16:10-displays waarbij je een aantal opties krijgt: zo kan de maximale resolutie UHD+ of QHD+ bedragen, en krijg je de keuze of je een oledpaneel wil of niet.

Kleinere variant

Binnen de serie brengt MSI ook een kleinere laptop uit: de Prestige 13 AI Evo. Die is uitgerust met een Intel Ultra 7 155H of Intel Ultra 5 125H. Met dat toestel lijkt MSI ook vooral in te zetten op draagbaarheid: het krijgt een 75 Wh-batterij, wat volgens het merk 50% meer is dan gelijkaardige laptops op de markt. Het toestel weegt bovendien slechts 990 gram.

Beschikbaarheid

MSI meldt dat de toestellen “binnenkort” beschikbaar zijn bij Coolblue.

hardwareIntel Core Ultralaptopsmsi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals