Nieuws

Behuizing Samsung Galaxy S24 Ultra is 56% sterker

Samsung Galaxy S24 Ultra
© Unsplash / Zana Latif
Samsungs Galaxy S24 Ultra komt met een behuizing die ‘56% sterker’ is. Het is ook de eerste telefoon met het sterkere Gorilla Glass Armor.

Met de Galaxy S24 Ultra stapt Samsung over op een titanium behuizing. Daarmee volgt het Apple, die de trend heeft gezet met de iPhone 15 Pro en Pro Max. Titanium heeft meerdere voordelen. Om te beginnen is het een stuk lichter dan roestvrij staal, wat Apple eerder gebruikte op de Pro-telefoons. Tegelijk is het materiaal tot driemaal zo stevig als roestvrij staal. Tipster Ahmed Qwaider schrijft op X (voorheen Twitter) dat de titanium behuizing van de Galaxy S24 Ultra “56 procent steviger” is vergeleken met Armor Aluminium.

Die naam gebruikte Samsung voor de aluminium behuizingen op de Galaxy S22 Ultra en S23 Ultra. Het gebruikte aluminium was op die toestellen naar verluidt steviger dan regulier aluminium. Met de overstap naar titanium moet de Galaxy S24 Ultra wederom iets steviger in elkaar zitten. Of het titanium frame ook de overstap maakt naar de goedkopere Galaxy S24 en Galaxy S24+ is onzeker. Eerdere geruchten leken dat wel te bevestigen, maar niet veel later werd dat gerucht weer uit de lucht gevat.

Gorilla Glass Armor

Qwaider meldt op X verder dat de Galaxy S24 Ultra gebruikmaakt van Gorilla Glass Armor. Mogelijk gaat het om een meer krasvaste of valbestendige variant op Gorilla Glass Victus 2. Mocht de Galaxy S24 Ultra inderdaad de Armor-variant gebruiken, dan is het alvast het eerste toestel met de nieuwe beschermingslaag.

In het bericht op X herhaalt de tipster tot slot enkele kernspecificaties. Wederom krijgen we bevestigd dat de Ultra wereldwijd gebruikmaakt van Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3. Andere S24-modellen moeten het in Europa stellen met de Exynos 2400. Ook lijkt vast te staan dat de Galaxy S24 Ultra een nieuwe 50MP-telefotocamera krijgt. Veel andere specificaties blijven nog gelijk aan zijn voorganger, inclusief de 5.000mAh-batterij en 200MP-hoofdcamera.

Galaxy Unpacked 2024

Het eerste Galaxy Unpacked-evenement van 2024 vindt plaats op 17 januari. Samsung lanceert tijdens dat evenement in elk geval de Galaxy S24-serie. Mogelijk staat ook de introductie van de gloednieuwe Galaxy Fit 3 op de planning. Of Samsung ook nieuwe oortjes of smartwatches in de pijplijn heeft zitten, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business