Nieuws

Samsung voegt foldables toe aan self-repair-programma

Samsung Self Repair Program
© Samsung
Consumenten kunnen hun Samsung-foldables, zoals de Galaxy Z Flip en Galaxy Z Fold, voortaan zelf repareren.

Hiervoor breidt Samsung zijn samenwerking met iFixit uit. Momenteel biedt de reparatiesite diverse onderdelen aan van Galaxy S-toestellen, zoals de Galaxy S22-serie, evenals Galaxy Book-laptops. Voortaan valt ook Galaxy Z-serie onder het reparatieprogramma, zodat consumenten zelf vouwbare smartphones kunnen repareren. Het reparatieprogramma beperkt zich momenteel nog tot de Galaxy Z Flip 5 en Galaxy Z Fold 5. Of Samsung ook oudere Galaxy Z-modellen in de iFixit-winkel gaat opnemen, maakt het niet bekend.

Via Samsungs Self-Repair Program kunnen gebruikers het scherm, de glazen achterkant, de oplaadpoort, de speakers, het simkaartslot, de vingerafdrukscanner en de volumeknop van hun Galaxy Z-toestel vervangen. Het gaat steeds om officiële Samsung-onderdelen, inclusief het juiste gereedschap om de klus te klaren. Gereedschap dat consumenten ook niet hoeven terug te sturen, benadrukt de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant.

Nieuwe smartphones

Niet alleen de Galaxy Z-serie is een nieuwigheid in het reparatieprogramma. Ook de Galaxy S23-serie en Galaxy S23 FE voegen zich bij het aanbod. Eveneens nieuw is de Galaxy A05s, wat ook meteen het eerste Galaxy A-toestel is voor Samsungs Self-Repair Program.

Consumenten kunnen tablets voortaan ook zelf repareren. Hiervoor geldt dan weer dat het enkel om de nieuwste modellen gaat, meer specifiek de Galaxy Tab S9-serie en de Galaxy Tab A9 en Tab A9+.

België en Nederland

Samsungs Self-Repair Program is sinds begin dit jaar beschikbaar in België en Nederland. Wie een Galaxy-smartphone, -tablet of Book-laptop wil repareren, brengt hiervoor simpelweg een bezoek aan de website van iFixit. Daar vind je meteen de prijzen van alle onderdelen en kun je ook het benodigde gereedschap aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business