Nieuws

Nothing Phone (2a) lijkt nu echt op komst

nothing carl pei
© Nothing
Nothing lanceert tijdens MWC 2024 mogelijk de Nothing Phone (2a). CEO Carl Pei hint in ieder geval op een aanstaande lancering in een post op X.

Geruchten over de lancering van de Nothing Phone (2a) doen al langer de ronde. Vlak voor kerst zou de smartphone voor het eerst te zien zijn geweest in een animatievideo. Ook verscheen er beeld van een zogeheten EVT-toestel (Engineering Validation and Testing). Bij Nothing blijft het echter stil. Het Britse merk heeft nochtans geen teasers verspreid over de Phone (2a). Toch zou zijn introductie nog tijdens MWC 2024, dat eind februari doorgaat, kunnen plaatsvinden.

Nothing to see

In een nieuwjaarsbericht op X (voorheen Twitter) spreekt CEO Carl Pei over een nieuwe smartphone die dit jaar verschijnt, zonder verder in detail te treden. Het is dus niet duidelijk of Pei simpelweg de komst van nieuwe smartphones doorheen 2024 bevestigt, of hint op de Nothing Phone (2a).

Duidelijk is wel dat Nothing op korte termijn iets aan te kondigen heeft. Tijdens MWC 2024 heeft de smartphonefabrikant een lanceringsevent gepland. “Nothing to see” is de tagline van dat event. Wat het merk op 27 februari toont, blijft vooralsnog koffiedik kijken. Het is goed mogelijk dat Nothing het event gebruikt voor meerdere productlanceringen, zoals de Phone (2a) en de Ear (3) oortjes.

Betaalbare smartphone

Met de Nothing Phone (2a) keert de fabrikant naar verluidt terug naar de middenklasse. Die klasse liet Nothing achter zich met de introductie van de Phone (2), die minimaal 699 euro kost. Roland Quandt wist eind december te onthullen dat het basismodel van de Phone (2a) nog geen 400 euro kost. Op dat model krijg je 128 GB opslag en 8 GB RAM. Volgens de geruchtenmaker zit er ook een model met 12 GB RAM en 256 GB opslagcapaciteit in de pijplijn.

Uit de gelekte beelden bleek al dat de Nothing Phone (2a) een geheel nieuw ontwerp krijgt. Ditmaal neemt de cameramodule een centrale positie in achterop. Wel houdt de fabrikant vast aan twee camera’s, met een hoofdcamera van 50 MP en een 50MP-groothoekcamera. Het oledscherm van de Phone (2a) meet 6,7 inch en krijgt een Full HD-resolutie en 120Hz-beeldverversing. Onderhuids vind je in de Phone (2a) volgens de geruchten nog een MediaTek Dimensity 7200-chipset.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business