Nieuws

Meta Quest 2 permanent in prijs verlaagd

Metaverse
© Meta
Hoewel de Meta Quest 2 geen nieuwe headset meer is, kan je hem nu wel voor een verlaagde prijs in huis halen.

De Meta Quest 2 is al lang niet meer de nieuwste VR-headset die je kan krijgen. In september lanceerde Meta namelijk een opvolger: de Meta Quest 3. Toen al maakte bekend dat Meta de Quest 2 zou blijven aanbieden, maar aan een lagere prijs. Nu raakt bekend dat de Facebook-moeder meer water bij de wijn doet: de Quest 2 krijgt namelijk opnieuw een prijsverlaging.

Concreet is de goedkopste versie van de VR-headset, met 128 GB interne opslag, voor €299,99 te koop bij Meta. De versie met 256 GB opslagruimte kost nog €349,99, maar is op moment van schrijven uitverkocht. Dat verrast niet echt: de VR-headsets worden al sinds Black Friday aan deze verlaagde prijs aangeboden. Ter vergelijking: toen Meta de prijs in september een eerste keer verlaagde kostten de toestellen nog €349,99 en €399,99, afhankelijk van de opslagconfiguratie.

Uitgelicht artikel Meta Quest 3 Meta lanceert Quest 3 VR-headset, Quest 2 wordt goedkoper

Op die manier legt de adviesprijs van de headsets een opmerkelijke route af. In juli 2022 besliste het bedrijf al eens om de adviesprijzen flink op te trekken. De prijs van een VR-headset steeg toen met honderd dollar om de gestegen productie- en verzendkosten te helpen dekken. Een jaar later, met de introductie van de Quest 3, bleek die nood niet meer te bestaan. Toen al klonk het dat Meta de Quest 2 zou blijven verkopen, maar dan aan verlaagde prijs. Nu zet het bedrijf verder in op die strategie. De VR-headsets van Meta, die relatief budgetvriendelijk zijn, zijn daardoor nu goedkoper dan ooit.

De gevolgen van die strategie zijn onzeker. Vast staat wel dat Meta ook de Quest 3 aanbiedt. Die headset biedt meer geavanceerde functies en beter beeld. Daartegenover staat wel een prijs van €549,99. Voor Meta lijkt het echter niet uit te maken of klanten een Quest 2 of 3 in huis halen. Het belangrijkste is dat de Metaverse, waar het bedrijf miljarden in investeerde, stilaan van de grond komt. Of een goedkopere Quest 2 VR-headset voldoende is om dat doel te bereiken, dat zal nog moeten blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business