Nieuws

iOS 17.3 bèta zorgt dat iPhones niet meer opstarten

Spotlight
© iStock / Onfokus
Installeer je steeds de laatste iOS-update? Dan kan het zijn dat je telefoon niet meer opstart. Apple komt met een oplossing.

Apple bracht op woensdag de tweede bèta voor iOS 17.3 uit, maar trok de experimentele update snel weer in. Heel wat gebruikers laten via sociaal medium X weten dat de bèta-update problemen veroorzaakt met hun toestel.

Het probleem treft verschillende iPhones, gaande van de iPhone 12 tot de nieuwste iPhone 15-modellen. Meteen na het installeren van de update werd duidelijk dat er iets niet helemaal snor zat. Gebruikers melden dat hun toestel na de update helemaal niet meer opstart. Opmerkelijk genoeg hebben niet alle gebruikers last van het probleem.

Tik op achterkant

Enkel gebruikers die de Back Tap-functie hebben ingeschakeld ondervinden problemen met de update. In het Nederlands heet de functie “Tik op achterkant”. Ze maakt het mogelijk om de achterkant van je iPhone als knop te gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat de zaklamp geactiveerd wordt na twee tikjes, of kan je de telefoon een screenshot laten nemen bij drie tikjes. Standaard staat deze instelling uitgeschakeld. Enkel gebruikers die de functie zelf activeerden hebben last van het opstartprobleem.

De “Tik op achterkant”-functie lijkt dus roet in het eten te strooien, als is niet helemaal zeker of die functie ook daadwerkelijk de boosdoener is. Mogelijk zorgt een combinatie van verschillende instellingen voor het opstartprobleem.

Oplossing

Apple erkent het probleem en laat weten dat “een klein aantal apparaten” niet meer opstart na het installeren van iOS 17.3 bèta 2. De problemen spelen bovendien ook op iPads, laat de fabrikant weten.

De iPhonemaker komt wel nog met een oplossing over de brug. Het bedrijf raadt aan om je telefoon in de recoverymodus op te starten. Via die weg kan je een vorige versie van het OS terugzetten. Daarvoor dien je het toestel aan een Mac of pc met iTunes erop te hangen. Vervolgens klik je kortstondig op de Volume Hoger-knop en laat je die los, om dat daarna te herhalen met de Volume Lager-knop. Daarna hou je de vergrendelknop ingedrukt. Op die manier kom je in de herstelmodus terecht en kan je een werkende versie van het OS terugzetten.

Uitgelicht artikel Apple iPhone 15 iOS 17.3 beschermt iPhone-gebruikers bij diefstal
applebetaiosios 17.3ipadiphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen