Nieuws

Samsung werkt aan nieuwe rugged tablet

Samsung Galaxy Tab Active 5
© MSPowerUser
Samsung lanceert op korte termijn mogelijk een nieuwe rugged tablet, de Galaxy Tab Active 5. De tablet dook ditmaal op bij de Thaise keuringsinstantie NBTC.

Samsung bracht in 2022 voor het laatst een tablet uit voor actievelingen, de Galaxy Tab Active 4 Pro. Opmerkelijk was dat het merk geen basismodel van de Tab Active 4-serie uitbracht. Met de Active 5-serie lijkt het basismodel wel terug te keren. Eind december doken voor het eerst beelden op van de Galaxy Tab Active 5. De beelden toonden ons een robuust ontwerp dat we niet eerder tegenkwamen op Samsungs valbestendige toestellen. De achterkant lijkt opgetrokken uit hard plastic, terwijl op de randen een dikke laag rubber werd aangebracht.

De Galaxy Tab Active 5 moet vallen kunnen weerstaan van een hoogte van 1,2 meter, en is water- en stofbestendig volgens de IP68-normering. Ook weerstond de tablet de testen voor het MIL-STD-810H-certificaat. Dit certificaat kom je vaak tegen op rugged apparaten, zoals valbestendige smartphones en laptops. Verder raakte eerder bekend dat de Tab Active 5 over een S Pen beschikt. Onduidelijk is wel waar je die pen moet wegsteken. In tegenstelling tot op de Tab Active 4 Pro, is er ditmaal geen uitsparing voorzien in de behuizing. Mogelijk kunnen gebruikers hiervoor een los hoesje aanschaffen.

Samsung Galaxy Tab Active 5 randen
© MSPowerUser

Rondgang bij keuringsinstanties

Wanneer Samsung de Galaxy Tab Active 5 aankondigt, is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat het merk in de voorbereidende fase zit. De tablet passeerde de afgelopen tijd verschillende keuringsinstanties die voor de lancering hun goedkeuring moeten geven. Zo dook hij op bij de Amerikaanse FCC, Safety Korea en ditmaal ook het Thaise NBTC. Zodra Samsung van alle autoriteiten goedkeuring heeft ontvangen, staat er niets in de weg om de tablet te introduceren.

Vermoedelijk staat dat nog niet te gebeuren op 17 januari, wanneer Samsung de Galaxy S24-serie lanceert. Mogelijk houdt Samsung een apart event om de nieuwe rugged tablet(serie) te introduceren. Dat zou gepaard kunnen gaan met de introductie van de rugged Galaxy XCover 7-smartphone.

Samsung Galaxy A54

Naar verluidt biedt Samsungs Galaxy Tab Active 5 dezelfde specificaties als de Galaxy A54. Het gaat daarbij om de Exynos 1380-chipset, 6 GB RAM en 128 GB opslag. Er zou ook een variant komen met 64 GB opslag, maar het is onduidelijk of die ook naar Europa komt. De batterij heeft verder nog een capaciteit van 5050 mAh en het scherm meet 8 inch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business