Nieuws

TCL stelt 115QM89 voor op CES 2024, MiniLED-tv van 115 inch

115QM89
© TCL
Op CES 2024 heeft TCL een tv voorgesteld die met zijn 115 inch de grootste MiniLED-tv wordt met quantumdottechnologie, aldus de Chinese elektronicafabrikant.

Daarmee lijkt TCL zich te willen profileren als een premiumspeler, in de concurrentie met ‘de grote drie’, LG, Samsung en Sony. Tot nog toe kenden we TCL toch eerder als een merk dat zijn tv’s aantrekkelijk prijst. Het merk laat zich nu dus van een andere kant zien, met de grootste MiniLED-tv die gebruikmaakt van kwantumdottechnologie.

Het nieuwe paradepaardje is een afgeleide van de QM8-serie van TCL. Daarin zitten premium-tv’s van 65 tot 98 inch. Het nieuwste MiniLED-model gebruikt dan ook een aantal features van vorige QM8-tv’s, maar voegt daar een geavanceerd 6.2.2-kanaals speakersysteem aan toe. Dat moet voor een betere homecinema-ervaring zorgen.

De gigantische tv heeft een TCL AIPC ULTRA-chip aan boord die volgens de Chinezen scherpere beelden kan genereren dan ooit tevoren bij het merk. TCL heeft de 115QM89 uitgerust met 20.000 dimmingzones. Ondanks zijn schermdiagonaal van 115 inch, zou de tv op die manier toch levendige scènes moeten kunnen voortbrengen.

Meer tv’s en soundbars

Hoewel de 115QM89 met de aandacht gaat lopen, heeft TCL nog twee grote tv’s in de pijplijn zitten. Zo is er de Q6-Pro (50 tot 85 inch), die ook kan genieten van verbeterde lokale dimming en 33 procent helderder scherm tot wel 600 nits. Daarnaast is er nog de QM7, die ook een MiniLED-paneel heeft, en zo kan uitpakken met snellere verwerkingssnelheden, hoge helderheid en uiteindelijke beeldkwaliteit.

TCL presenteerde ook nog enkele soundbars uit de S- en Q-serie. De S55H is een soundbar met 2.1 Channel Dolby Atmos. En een absoluut topmodel wordt de Q85H, die 7.1.4 Channel Dolby Atmos ondersteunt. Die soundbar kan draadloos verbinden met twee surroundspeakers voor een meeslepende ervaring, aldus TCL.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business