Nieuws

GPT Store geopend bij OpenAI

GPT Store
OpenAI heeft de deuren geopend van zijn webwinkel voor op maat gemaakte GPT's. Er is ook een nieuw abonnement voor kleinere ontwikkelingsteams.

Concreet laat de GPT Store ontwikkelaars toe om hun aangepaste versies van ChatGPT aan te bieden, te delen met geïnteresseerden en daar zelfs winst op te maken. Daarnaast is er een nieuwe abonnementsformule, ChatGPT Team. Die zal 25 tot 30 dollar per maand gaan kosten en biedt klanten databeveiliging en ondersteuning voor langere query’s. Voor die laatste formule belooft OpenAI ook een beveiligde workspace en vervroegde toegang tot nieuwe features.

GPT Store

Het nieuwe businessmodel van de GPT Store kan je vergelijken met dat van een appwinkel. De originele maker van de custom GPT krijgt een percentage van elke doorverkoop via de GPT Store, waarvoor iedereen dus GTP’s kan bouwen en delen. Als beveiligingsmaatregel moeten gebruikers wel een Builder Profile aanmaken waarbij ze hun echte naam vrijgeven of laten doorverwijzen naar een verifieerbare website.

OpenAI zegt dat er nog in het eerste kwartaal van dit jaar een geavanceerder verdienmodel op poten zal worden gezet. “In een eerste stap zullen Amerikaanse builders betaald worden naargelang de interactie van andere gebruikers met hun GPT”, meldt de AI-ontwikkelaar. Builders die nu enthousiast instappen, moet dus hopen op een attractief systeem.

ChatGPT Team

OpenAI omschrijft zijn nieuwe formule ChatGPT Team als “een veilige workspace om met je team professioneel het meest uit ChatGPT te halen”. Daarin zit namelijk het verschil met ChatGPT Enterprise, dat in augustus van vorig jaar verscheen: het nieuwe Team-abonnement vraagt geen duizenden dollars of onderhandelingen met het salesteam van OpenAI. Wie zich aanmeldt voor ChatGPT Plus of Enterprise kan maandelijks 30 dollar betalen of 25 dollar per maand (voor een heel jaar).

ChatGPT Team biedt toegang tot GPT-4, de allerslimste versie van de chatrobot, en een groter contextvenster van tot wel 32.000 tokens, dat veel langere query’s toelaat. OpenAI zegt er nog bij dat het ook de data van die gebruikers niet zal aanwenden voor het trainen van zijn modellen.

Panne bij ChatGPT

Op het moment van schrijven kampt ChatGPT met technische problemen. Veel gebruikers kunnen niet inloggen om de dienst te gebruiken. Ze worden geplaagd door een ‘Internal Server Error’. De statuspagina van OpenAI bevestigt dat er wat aan de hand is, maar het zou niet om een grootschalige panne gaan.

Uitgelicht artikel microsoft apps iOS Copilot Copilot met GPT-4 beschikbaar voor iOS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business