Nieuws

Google Assistent verdwijnt uit naam spraakassistent Bard

Bard
© Unsplash / Mojahid Mottakin
Bij Google moeten ze ook doorgehad hebben dat "Google Assistent met Bard" meer dan een mondvol te veel was.

Met de lancering van de Pixel 8 en Pixel 8 Pro maakte Google meteen plannen bekend om in 2024 het generatieve AI-systeem Bard naar smartphones te brengen. Google had het toen over “Google Assistant with Bard”, maar heeft beslist om meeste lettergrepen te laten vallen. De AI-assistent zal hoogstwaarschijnlijk kortweg “Bard” heten.

Interface

Eerder lekte de gebruikersinterface voor die slimme assistent al uit. 9to5Google dook daarvoor in de broncode van de Google-app voor hun Pixel-toestel. Op die manier konden ze een aantal schermen bovenspitten die Google Assistent met Bard lieten zien. Wie na een update naar diezelfde schermen kijkt, zal merken dat de AI-assistent zich heel wat bondiger voorstelt: “Hi! I’m Bard”, tegenover het eerdere “Hi! I’m Assistant With Bard”.

Die verandering lijkt in zo goed als de hele Google-app doorgevoerd te zijn. Assistent met Bard wordt afgekort tot Bard. Google wekt op die manier meer de indruk dat het om iets nieuws gaat, in plaats van een update voor een spraakassistent die we al enkele jaren kennen. Wel is het opmerkelijk dat de naam ‘Assistant’ bijna volledig lijkt te verdwijnen.

Assistent uit

Heeft Google het over spraakassistenten? Dan gaat het tegenwoordig over Bard. Als werd teruggeblikt naar Assistant, dan heette die nog de “klassieke Assistant”. Ook dat is nu niet meer het geval. Kortom: Assistant zoals we die vandaag kennen, staat te verdwijnen. Bard zal vermoedelijk de functies van Google Assistant blijven aanbieden, maar dan in een AI-jasje en onder een andere naam. De verandering maakt vooral duidelijk dat AI een alsmaar grotere rol moet spelen in het aanbod van fabrikanten. Door Bard op deze manier extra in de kijker te zetten, vestigt Google nog maar eens aandacht op generatieve AI in Android-telefoons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business