Nieuws

Interface Google Assistant met Bard komt tevoorschijn

Bard update Drive Gmail
© Google
Google Assistant krijgt binnenkort een AI-upgrade met Bard. Stilaan wordt duidelijk hoe dat eruit zal zien.

Aanvankelijk was AI nog iets voor op je laptop of pc te gebruiken. Na OpenAI en Microsoft wil ook Google zijn AI-product Bard naar smartphones brengen. Hoewel de zoekmachinegigant officieel nog niets voorstelde, krijgen we nu toch zicht op hoe die AI-integratie eruit zal zien.

Het gerucht dat Google zijn Assistant wil verbeteren met het nieuwe Bard doet al langer de ronde. Het ziet er echter naar uit dat Googles spraakassistent volledig in de ban gaat en dat Bard die plek volledig zal overnemen. In een ‘APK Insight’ post snuisterde 9to5Google in de broncode van de Google-app. Die heeft zojuist een update gekregen waarin al een en ander klaarstaat voor Bard.

Bard zal Google Assistant dus volledig vervangen. Tenminste, dat is het geval als je toestel sterk genoeg is om de AI-functies te doen draaien. Oudere en minder krachtige telefoons zullen het nieuwe AI-systeem wellicht niet zien verschijnen: met het Gemini Nano-model zorgt Google er namelijk voor dat je telefoon de berekeningen voor Bard zelf kan maken. Is je telefoon niet krachtig genoeg, dan zal je Bard dus niet zien verschijnen.

Uitgelicht artikel Google Assistant Google wil Assistant omvormen tot generatief AI-systeem zoals Bard

Is je telefoon wel sterk genoeg? Dan zal Bard op exact dezelfde plek zitten als Google Assistant nu. Met andere woorden: je kan het AI-systeem bereiken door de de aan/uitknop ingedrukt te houden of “Hey Google” te zeggen.

Afbeelding via 9to5Google.

Discover

Daar blijft het duidelijk niet bij: ook in Google Discover lijkt Bard tevoorschijn te komen. Daar zal de AI bovenaan het scherm te vinden zijn: met een schuifschakelaar kan je dan wisselen tussen de Discover-modus of Bard.

Instellen

9to5Google vond ook een prompt terug die gebruikers moet aansporen om Bard te installeren. Daar haalt het aan dat “Googles experimentele AI kan helpen wanneer de inspiratie toeslaat, of wanneer je dingen gedaan moet krijgen. Spreek, schrijf of neem een foto om van start te gaan”. Die boodschap zal binnenkort verschijnen wanneer je Assistent activeert maar Bard nog niet ingesteld hebt.

Afbeelding via 9to5Google.

Google Bard op smartphones ziet er verder bekend uit. Wanneer je de chatbot activeert krijg je aan de onderkant een soort van schuifbalk te zien. Daarmee kan je snel wisselen tussen spraak- en tekstinvoer of je camera.

Bard of Pixie?

Onduidelijk is nog in welke vorm Bard naar welke toestellen zal komen. Dat de assistent op Googles Pixel-toestellen een AI-upgrade krijgt, is zo goed als zeker. De vraag is maar welke naam dat systeem zal krijgen: Bard of Pixie? De zoekmachinegigant zou namelijk aan een specifieke versie van Assistant voor Pixels werken. Hoe die AI-integratie verschilt van Google Assistant met een Bard-upgrade, zal mettertijd moeten blijken.

aiAndroidAndroid 14Bardgooglegoogle assistant

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals