Nieuws

Ook LG werkt aan een XR-headset

LG
© iStock / MOZCO Mateusz Szymanski
Steeds meer fabrikanten zetten in op XR en ontwikkelen er headsets voor. Na Samsung en Apple voegt ook LG zich bij het rijtje.

De technologiewereld lijkt in de ban te zijn van afkortingen met twee letters. Naast de AI-, VR- en AR-hype zetten heel wat bedrijven in op XR. Die afkorting staat voor Extended Reality en moet een combinatie van AR- en VR-ervaringen betekenen. Naast Apple en Samsung blijkt ook LG aan een XR-apparaat te werken. Het apparaat zou klaar moeten zijn in 2025.

Nieuwe bedrijfstak

Om de ontwikkeling van dat apparaat te ondersteunen, richtte het bedrijf een nieuwe afdeling op. De XR Business Department, zoals de nieuwe afdeling heet, opereert onder de bedrijfstak die ook televisies produceert. Voor LG is het niet de eerste keer dat het zich met deze soort technologie bezighoudt: in 2016 en 2017 bracht het bedrijf twee VR-headset uit, al waren die producten geen grote successen.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf kan die expertise echter goed gebruiken om mee op de XR-boot te stappen. Een rapport van het Zuid-Koreaanse ETNews stelt dat LG Qualcomms Snapdragon XR2+ Gen 2-technologie wil gebruiken om de headset aan te drijven. Daarmee wijkt het merk niet te ver af van het pad: ook Samsung en Sony zullen dat platform in hun XR-producten integreren.

LG lijkt in het hele XR-verhaal wel een belangrijke troef in handen te hebben. Volgens industriebronnen zou Meta bij LG hebben aangeklopt voor oleddisplays. Die zou de Facebook-moeder in de eigen XR-headsets willen gebruiken. Met andere woorden: ook andere fabrikanten lijken ervan overtuigd te zijn dat de hardware van LG niet te wensen overlaat.

Software

De vraag is maar of dat ook aan de softwarezijde het geval zal zijn. Gekend is dat Samsung samenwerkt met Google aan een besturingssysteem voor XR-omgevingen. Apple blijft voor de Vision Pro, die binnenkort in de VS verschijnt, vasthouden aan het eigen ecosysteem. Of LG de vruchten van Samsungs samenwerking met Google mag plukken of zelf een softwareplatform ontwikkelt is dan ook niet duidelijk. Voor de slaagkansen van de XR-headset van LG is goede software echter onmisbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business