Nieuws

Samsung lekt renders Galaxy Fit 3 via eigen website

Samsung Galaxy Fit 3
© 91Mobiles
De Samsung Galaxy Fit 3 verscheen ditmaal kort op Samsungs eigen website. Wanneer Samsung de activity tracker uitbrengt, is nog niet bekend.

De Amerikaanse telecomwaakhond FCC publiceerde in september al een schematische weergave van de Galaxy Fit 3. Nadien verschenen in november de eerste renders van Samsungs Galaxy Fit-tracker. Die renders bevestigden dat de activity tracker een groter scherm zou krijgen dan de Fit 2. Het slimme horloge zou hierdoor ook een stuk grotere behuizing krijgen. Samsung heeft die details ditmaal zelf bevestigd, schrijft technologieblog Gadgets & Wearables.

De auteurs vonden naar eigen zeggen meerdere renders van de Galaxy Fit 3 op Samsungs website. Samsung zou deze afbeeldingen per ongeluk op een van zijn regionale websites hebben geplaatst. Wat de renders betreft, zien we een identiek ontwerp aan de beelden die Windows Latest in november publiceerde. Aan de voorzijde vind je een relatief groot aanraakscherm. Aan de rechterzijde van de tracker vind je nog een fysieke drukknop en een microfoon voor telefoongesprekken.

Drie kleuropties

Renders van de Galaxy Fit 3 schijnen ook licht op het mechanisme voor de horlogebandjes. Samsung spreekt in de renders over een “Band Quick Release Button”. Net als op de Galaxy Watches kan je de bandjes hiermee met één klik verwijderen. Het lijkt erop dat de bandjes in meerdere kleuren te koop zullen zijn. Op de gedeelde renders zien we alvast groene en oranje horlogebandjes. Vorig jaar zagen we de Galaxy Fit 3 ook in het roze, met bijpassende roze horlogebandjes.

Galaxy Fit 3 render
© Via Gadgets & Wearables

SamMobile bevestigt ook dat Samsung meerdere kleuren in de pijplijn heeft zitten. De behuizing zou in drie kleuren verkrijgbaar zijn: grijs, rosegoud en zilver.

Batterijduur van 21 dagen

Buiten de renders deelde Samsung nog geen specificaties van de Galaxy Fit 3. Daarvoor kunnen we wel terugvallen op eerdere renders. Daaruit bleek dat de Fit 3 een 1,61-inch-scherm krijgt, 21 gram weegt en mogelijk 21 dagen meegaat op één batterijlading. Voor het besturingssysteem kijkt Samsung mogelijk bij rtOS. Wear OS, dat het op zijn Galaxy Watch-serie draait, is vermoedelijk te zwaar voor de hardware in de Galaxy Fit 3.

Lanceringsdatum

Voorlopig blijft het gissen naar de lanceringsdatum van de Galaxy Fit 3. Het is goed mogelijk dat de activity tracker ineens geïntroduceerd wordt. Dat doet Samsung wel vaker met producten die geen heel introductie-event vereisten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business