Nieuws

Ontwerp Samsung Galaxy Fit 3 ligt op straat

Samsung Galaxy Fit
© Samsung
De eerste persbeelden van Samsungs Galaxy Fit 3-wearable zijn donderdag opgedoken. Het scherm van de Galaxy Fit 3 lijkt alvast een pak groter dan zijn voorganger.

Daarvoor moeten we alweer terug naar 2020, toen Samsung de Galaxy Fit 2 onthulde. Die wearable had veel weg van Xiaomi’s Mi Band-serie. Met de derde generatie Galaxy Fit lijken de Zuid-Koreanen het concept te vernieuwen, blijkt uit donderdagavond verschenen renders van de Galaxy Fit 3. De gelekte beelden sluiten aan bij een schematische weergave van de Fit 3 die de FCC in september publiceerde.

Groot OLED-scherm

Het lijkt daarmee zo goed als bevestigd dat de Samsung Galaxy Fit 3 een groter scherm krijgt. Exacte afmetingen zijn vooralsnog niet gekend. Momenteel is het eveneens onzeker welke sensoren je mag verwachten op de Fit 3. Vermoedelijk betreft het in elk geval een hartslagsensor, zoals afgebeeld op de renders. Op die renders zien we nog een fysieke knop en twee pogo-pinnetjes aan de onderzijde, die gebruikt worden voor het opladen.

Galaxy Fit 3
© Windows Report

Markant is dat er aan de rechterzijde ook een microfoon lijkt te zitten. Mogelijk kan je hiermee, via je Android-telefoon, telefoongesprekken voeren. Verwacht echter niet te veel van de software van de Fit 3. De wearable zal alvast niet op Wear OS draaien, maar eerder een OS als het simpele rtOS. Ook een simpele vorm van Android wordt genoemd als mogelijke kandidaat voor de Fit 3.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Watch 6 Classic kleuren Samsung lanceert Galaxy Watch 6-serie

Windows Report speculeert verder over de komst van ingebouwde GPS en muziekstreaming. Beide functies ontbraken op de Galaxy Fit 2. Voorlopig neem je zulke details best met een korrel zout: de website lijkt daar geen ondersteunend bewijs voor te hebben.

Hoger prijskaartje

Onduidelijk is wanneer Samsung de Galaxy Fit 3 wil onthullen. Gezien de wearable reeds getest werd door de NFC, zou dit niet al te lang op zich moeten laten wachten. Het zou ons tegelijk niet verbazen als Samsung tot januari wacht voor zijn eerstvolgende Unpacked-evenement. Dat evenement zou op 17 januari doorgaan.

Hoeveel je straks betaalt voor de Galaxy Fit 3, blijft eveneens koffiedik kijken. Wel kunnen we met enige zekerheid stellen dat hij duurder wordt dan de Fit 2, die in 2020 werd aangekondigd voor 49 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business