Nieuws

Renders tonen ontwerp Nothing Phone (2a) zonder Glyph

Nothing Phone (2a) render
© OnLeaks
Nothing neemt met de Phone (2a) mogelijk afscheid van de zogeheten Glyph-interface. Wel behoudt de Britse fabrikant het iconische ontwerp van zijn eerdere smartphones, meldt OnLeaks.

OnLeaks is niet de eerste die beweert het definitieve ontwerp van de Nothing Phone (2a) naar buiten te brengen. Vorig jaar kregen we bijvoorbeeld zicht op een vermeende DVT-variant van de Nothing-smartphone. Op het testexemplaar waren de camera’s toentertijd in het midden gepositioneerd. Renders van OnLeaks plaatsen de twee camera’s juist weer linksboven op de achterzijde, net zoals op de Phone (2) en Phone (1).

Opvallend aan de renders van OnLeaks is dat de Glyph-interface is verdwenen. Het transparante ontwerp lijkt wel behouden te blijven, iets waar Nothing om bekendstaat. Naast de camera’s is bijvoorbeeld een cirkel te zien, en daaronder zien we de omlijning van interne kabels. De Phone (2a) lijkt het zonder draadloos opladen te moeten stellen: daar is alvast geen omlijning voor aanwezig.

Uit welke materialen de Nothing Phone (2a) is opgetrokken, is niet bekend. Dat is ook niet meteen op te maken uit de gedeelde afbeeldingen. De achterzijde is zeker en vast gemaakt van doorzichtig materiaal – vermoedelijk gehard glas. Voorgaande Nothing-modellen hadden ook steeds een metalen frame. Of dat wordt aangehouden voor de opvolger van de Phone (1), is niet zeker.

Betaalbare Phone (a)-serie

Met de Phone (2a) brengt Nothing eindelijk een opvolger uit van de in 2022 verschenen Phone (1). Daarmee bedient het Britse merk tot op de dag van vandaag de middenklasse. Volgens Nothing co-founder Akis Evangelidis is de Phone (2a) op elk vlak een duidelijke upgrade ten opzichte van de Phone (1). Ook liet Evangelidis weten dat het merk de meest geliefde functies van de Phone (2) meebrengt op zijn meer betaalbare smartphone.

Uitgelicht artikel Nothing Phone (2) review: premium aan betaalbare prijzen

De topman liet verder doorschemeren dat Nothing met zijn nieuwste smartphone de focus legt op de belangrijkste gebruikersbehoeften, waaronder de camera’s en prestaties. Mogelijk is de Glyph-interface toch niet zo populair onder gebruikers en heeft het daarop bespaard om de kosten laag te houden.

Voor antwoorden op deze vragen zullen we moeten wachten op de officiële introductie; er staat alvast een Nothing-event gepland tijdens MWC 2024 eind februari waar het merk de smartphone zou kunnen onthullen.

mobielmwc 2024NothingNothing Phone (2)nothing phone (2a)OnLeaks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals