Nieuws

Waze krijgt gevarendriehoek na laatste update

Waze
© Google
Waze, de tweede meest populaire kaartenapp van Google, komt met een aantal veranderingen. Die maken het heel wat makkelijker om informatie te delen met andere Waze-gebruikers.

Wie Waze gebruikt als hij of zij op de baan is, kent het systeem ongetwijfeld. Behalve een gewone kaartenapp die je van plek A naar B loodst kunnen gebruikers ook waarschuwingen aanmaken voor andere chauffeurs. Zo blijf je op de hoogte van eventuele ongelukken, politiecontroles, flitscampagnes enzoverder.

De app krijgt regelmatig kritiek omdat die te hard zou afleiden, waardoor bestuurders hun aandacht niet op de weg kunnen houden. Eind januari zei het Vlaams Verkeersinstituut Vias dat de melding van politiecontroles via Waze en Coyote verboden zou moeten worden. Ze zouden er vooral voor zorgen dat gebruikers meer kilometers afleggen, waardoor het risico op ongevallen ook groter wordt.

Daar kan Waze niet zomaar iets aan doen. De mogelijkheid om verkeerscontroles te melden zit ook nog steeds in de app. De nieuwe update maakt Waze wel veiliger, maar op een andere manier. Voortaan zal je namelijk minder handelingen moeten uitvoeren om problemen op de weg te melden.

Makkelijk melding maken

Waar je voorheen nog enkele menu’s moest doorlopen om problemen op de baan te melden, kan dit voortaan met een aantal tikken op het scherm. Waze toont daarvoor nu een gevarendriehoek op het scherm. Zodra je hierop klikt, verschijnt er een keuzemenu: ongelukken, flitsers, files… Alles wat je maar kan melden wordt voortaan bij die gevarendriehoek ondergebracht. Via de gevarendriehoek kan je ook benzineprijzen doorgeven aan andere chauffeurs.

Waze haalt wel nog enkele meldingsopties weg. Zo verdwijnen de meldingen voor aangereden wild en stilgevallen wagens op de snelweg gewoon uit de app. Waarom Waze die opties precies weghaalt is niet geweten, al kan het zijn dat de applicatie bestuurders niet wil overdonderen met een waaier aan meldingsopties, zeker als sommige van die opties haast nooit gebruikt worden.

Deze update voor Waze geldt voor zowel iOS- als Android-apparaten. De uitrol gebeurt geleidelijk, waardoor het nog even kan duren voor je de gevarendriehoek in de app ziet verschijnen.

AndroidappsConnected Carioswaze

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals