Nieuws

Xiaomi Watch 2 draait Wear OS en kost €200, dit moet je weten

Xiaomi Watch 2
© WinFuture
Xiaomi komt binnenkort met de Watch 2, een smartwatch die op Wear OS draait en ongeveer €200 moet gaan kosten. Vorig jaar introduceerde Xiaomi al de Watch 2 Pro.

De Watch 2 Pro was de eerste Wear OS-smartwatch van het Chinese Xiaomi. Met adviesprijzen van 269 euro is het horloge al een stuk goedkoper dan concurrerende modellen van Samsung en Google. Mobvoi heeft met de TicWatch E3 nog wel een goedkoper Wear OS-horloge. Geruchtenmaker Roland Quandt meldt via X dat Xiaomi weldra met een nóg goedkoper model op de proppen komt – de Watch 2. Die smartwatch moet volgens Quandt ongeveer 200 euro kosten.

Eén formaat verkrijgbaar

Via WinFuture licht de geruchtenmaker toe dat de horlogekast in één formaat beschikbaar komt: 46 mm. Consumenten kunnen nog kiezen uit een zwarte of zilveren aluminium behuizing. De wijzerplaat wordt getoond op het 1,43-inch-amoledscherm van de Watch 2. Via de instellingen kun je dat scherm ook in een always-on-modus plaatsen.

Qualcomms top-of-the-line Snapdragon W5+ Gen 1-chipset zorgt voor de aandrijving van de Watch 2. Geen onbekende: de Watch 2 Pro beschikt ook al over deze chip. De LTE-modem die je op de Pro kunt krijgen, is afwezig op de non-Pro. Wel biedt het horloge ondersteuning voor GPS, Bluetooth 5.2, NFC en Wi-Fi. Hoeveel opslag de Xiaomi Watch 2 bevat, is vooralsnog onbekend.

Uitgelicht artikel Xiaomi 14 lancering Europa Xiaomi 14-serie wordt op 25 februari in Europa gelanceerd

Eenvoudiger ontwerp

Quandt noemt de smartwatches visueel verder “identiek”. Er is wel één groot verschil aan te wijzen: de basisvariant heeft namelijk geen scrolwiel. De twee knoppen van de Pro vind je wel in de Watch 2. Gelijk is ook de 5ATM-waterbestendigheid – wat staat voor waterbestendigheid tot een diepte van 50 meter.

Functies zoals hartslagmeting, slaapmonitoring en SpO2-metingen (bloedzuurstofmetingen) zijn ook te vinden op de Xiaomi Watch 2.

Of en wanneer de Xiaomi Watch 2 in België en Nederland beschikbaar komt, is niet bekend. Bij onze oosterburen moet de smartwatch ergens de komende weken in de winkels liggen. Of dat voor of na het Mobile World Congress (MWC) is, zal de tijd moeten uitwijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business