Nieuws

Xiaomi 14-serie wordt op 25 februari in Europa gelanceerd

Xiaomi 14 lancering Europa
© Xiaomi
Xiaomi lanceert de Xiaomi 14 en 14 Ultra tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, op 25 februari 2024. Vermoedelijk komen de smartphones ook naar België en Nederland.

Xiaomi’s vlaggenschepen voor 2024 werden in oktober al onthuld voor de Chinese markt. Over een introductie in westerse markten werd toen niet gerept. Via sociale media maakt het bedrijf nu bekend de vlaggenschepen op 25 februari internationaal te lanceren. Opvallend is dat dit de dag voor de start van het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona is. Daar zal het toestel mogelijk ook tentoongesteld worden.

In zijn teaserbeelden spreekt Xiaomi over de “Xiaomi 14-serie”, wat erop wijst dat mogelijk niet alleen de 14, maar ook een 14 Pro of Ultra naar Europa komt. Dat laatstgenoemde toestel dient mogelijk ter vervanging van de 14 Pro, die in China werd uitgebracht maar mogelijk niet in Europa verschijnt. Gebruikers die uitkeken naar een directe opvolger van de 13 Pro, worden zodoende mogelijk teleurgesteld.

Uitgelicht artikel Xiaomi HyperOS Xiaomi onthult roadmap voor HyperOS

Tegelijkertijd zou de Xiaomi 14 Ultra meer geavanceerde camera-hardware hebben dan de 14 Pro. Eerder lekte uit dat Sony’s Lytia LYT-900 1-inch-sensor dienstdoet als hoofdcamera. Deze hoofdcamera beschikt naar verluidt ook over een variabel diafragma. Naast de 50 MP LYT-900 zijn er nog drie 50MP-camera’s aanwezig voor groothoek- en zoomfoto’s. Een van de zoomcamera’s biedt een optisch zoombereik van 3x, terwijl de periscoopcamera 5x zoom mogelijk maakt.

Specificaties van de vlaggenschepen

Vooralsnog heeft Xiaomi geen details vrijgegeven over de telefoons die het staat te onthullen. Het is dus nog goed mogelijk dat de 14 Pro toch in Europa verschijnt. Eén ding is zeker: de Xiaomi 14-toestellen worden aangedreven door Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3. Deze vlaggenschipchip van Qualcomm kennen we van menig ander vlaggenschip, zoals die van OnePlus en Samsung.

Xiaomi 14 gelanceerd
© Xiaomi

Ook is bekend dat de smartphones in elk geval 256 GB opslag hebben. In het basismodel wordt dit gecombineerd met 8 GB RAM, terwijl de Chinese Pro minimaal 12 GB RAM heeft. Verder zijn beide telefoons uitgerust met amoledschermen die een piekhelderheid van 3.000 nits halen. LTPO, voor variabele beeldverversing van 1 tot 120 Hz, is ook standaard aanwezig.

Of deze specificaties ook overeenkomen met de Europese varianten van de Xiaomi 14-serie is nog onbekend. Daarvoor moeten we simpelweg wachten op Xiaomi’s introductie-evenement op 25 februari. Dat geldt ook voor de prijzen van de smartphones.

mobielmwc 2024xiaomixiaomi 14xiaomi 14 ultra

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals