Nieuws

Goedkoopste Lucid Motors-EV kost nu slechts €88.000

Lucid Air
© Lucid Motors
Lucid Motors heeft de Europese prijzen van de Lucid Air Pure verlaagd naar 88.000 euro. Eind 2023 jaar kwam de EV nog beschikbaar met een adviesprijs van 115.000 euro.

Lucid Motors heeft de prijzen van zijn elektrische auto’s in Europa verlaagd. De Lucid Air Pure is nu €27.000 goedkoper, terwijl de Air Touring en Air Grand Touring respectievelijk met €32.000 en €33.000 in prijs zijn gedaald.

Onofficiële prijsverlaging

Lucid Motors heeft de prijsverlaging niet officieel aangekondigd. Het is onduidelijk wanneer de Europese prijs van de Lucid Air Pure is aangepast. Mogelijk hangt het samen met de Amerikaanse prijsverlagingen, waar de Lucid Air Pure ongeveer $8.000 goedkoper is. Ook de Lucid Air Touring is daar ongeveer $8.000 in prijs gedaald.

Vierwielaandrijving behouden

Opmerkelijk is dat de Air Pure na de prijsverlaging vierwielaandrijving en zijn aandrijflijn met 487 pk lijkt te behouden. Ten tijde van de lancering werd gedacht dat Lucid op een later tijdstip zijn goedkopere Lucid Air Pure met achterwielaandrijving naar Europa zou brengen. Volgens de productpagina is de nu €88.000 kostende Air Pure echter gewoon de AWD-variant – ook het vermogen is gelijk.

Slechte financiële resultaten

De prijsverlagingen lijken een direct gevolg van de slechte financiële resultaten van Lucid Motors. In heel 2023 leverde het merk slechts 6.001 EV’s aan klanten. Volgens Lucid-CEO Peter Rawlinson zijn te weinig mensen bekend met het Amerikaanse merk en zijn elektrische auto’s. Dat is dan ook weer een gevolg van Lucids hoge prijzen; de eerste EV van het merk, de Air Dream Edition Performance, kostte bij introductie €222.000. Momenteel is de Air Grand Touring de duurste Lucid-EV in Europa, met prijzen die oplopen vanaf €132.000.

Uitgelicht artikel Lucid Air Lucid Air is de snelst ladende elektrische wagen

Toekomstperspectief

Mogelijk kunnen de lagere prijzen Lucid helpen om de verkopen te doen opleven. Intussen kijkt het Amerikaanse merk ook vooruit naar de lancering van zijn eerste SUV. Die moet, zeker in de VS, meer publiek kunnen trekken. Wat het luxepaard in de EV-industrie gaat rekenen voor zijn SUV, zal echter bepalend zijn voor zijn succes, en meteen ook voor de toekomst van het automerk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business