Nieuws

Gerucht: Samsung Galaxy Fit 3 kost slechts 69,99 euro

Samsung Galaxy Fit 3 kleuren
© Samsung
De Samsung Galaxy Fit 3 kost slechts 69,99 euro en concurreert daarmee direct met de Xiaomi Smart Band 8. Het blijft voorlopig gissen naar een lanceringsdatum van de Fit 3.

Het prijskaartje van de Galaxy Fit 3 sluit aan bij zijn relatief eenvoudige techniek. Het oledscherm van de Fit 3 meet 1,6 inch en is buitenshuis goed afleesbaar. Volgens Roland Quandt gaat de accu in de activity tracker tot wel 14 dagen mee. Als je het scherm vaak inschakelt of continu je hartslag meet, zal de batterijduur mogelijk iets korter uitvallen.

Aan de afwezigheid van gps zal het alvast niet liggen. De Galaxy Fit 3 beschikt hier namelijk niet over. De tracker heeft ook geen NFC en wifi. Verbinding met je telefoon loopt via Bluetooth 5.3. Je kan de locatie van activiteiten overigens wel bijhouden met Connected GPS, via je Android-toestel – daarvoor moet je de smartphone mee op stap nemen tijdens het sporten.

Alle gezondheidsfuncties

Ook de software zal de batterij niet al te snel laten leeglopen. Samsung baseert de software voor de Galaxy Fit 3 op het FreeTROS-besturingssysteem. Dit OS biedt niet de mogelijkheid om apps te installeren. Wel zijn er standaard 100 wijzerplaten beschikbaar. De software biedt ook ondersteuning voor stappentelling, slaapmonitoring, stressmonitoring, bevat diverse trainingsmodi en kunnen vrouwen hun cyclus volgen via de meegeleverde Samsung Health-app.

Aansluitend kan de Galaxy Fit 3 ook je hartslag- en bloedzuurstofspiegel (SpO2) meten. Het is niet mogelijk om je bloeddruk te meten, zoals dat kan op Samsungs Galaxy Watch-modellen.

Lancering tijdens het MWC

Quandt noemt de Galaxy Fit 3 zo mogelijk Samsungs “slechtst bewaarde geheim”. Tot nu toe weet de fabrikant de lanceringsdatum van zijn activity tracker geheim te houden. Toch lijkt de Duitse tipster ervan overtuigd dat Samsung het klokje eind februari lanceert, tijdens het MWC in Barcelona.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business