Nieuws

Handleiding Samsung Galaxy Fit 3 duikt op voor lancering

Samsung Galaxy Fit 3 kleuren
© Samsung
Samsung heeft alvast de handleiding van de Galaxy Fit 3 gepubliceerd. De lancering van de activity tracker laat vooralsnog op zich wachten.

Er wordt al maandenlang gesproken over de onthulling van Samsungs Galaxy Fit 3. De wearable is de opvolger van de Galaxy Fit 2, die in 2019 werd uitgebracht. De activity tracker was tot eind december te koop bij diverse webwinkels in binnen- en buitenland. Na het beëindigen van de verkoop bleef het stil. Verwacht werd dat Samsung de activity tracker tijdens zijn Galaxy Unpacked-event zou tonen, maar bijna een maand later is de tracker nog altijd niet beschikbaar. Je kunt wel al door de handleiding bladeren.

Voorafgaand aan de introductie heeft Samsung namelijk alvast de handleiding gepubliceerd, zo schrijft SamMobile. De publicatie verhuisde ook een kopie van dat bestand naar zijn eigen server, zodat het voor iedereen inzichtelijk is. Veel geheimen staan er overigens niet meer in: het ontwerp van de Fit-tracker lekte eerder al eens uit. Wel meldt Samsung nogmaals dat de Galaxy Fit 3 je hartslag-, SpO2-, stress- en slaappatronen kan bijhouden.

Uitgelicht artikel Fitbit Charge 6 kleuren Fitbit lanceert Charge 6 voor 159,95 euro

Die hartslagmetingen kan hij continu uitvoeren. Indien gewenst kan de activity tracker je ook een melding sturen als je hartslag hoger of lager uitvalt dan de in te stellen hartslagzone. Deze instellingen kun je steeds wijzigen via de Samsung Health-app op de Galaxy Fit 3. Daarmee kun je ook activiteiten starten en de optie activeren om sportactiviteiten automatisch te laten herkennen. Voor vrouwen is er ook de optie om de menstruatiecyclus te volgen via de Health-app.

Mediabediening op je pols

Naast sport- en gezondheidsfuncties is de Galaxy Fit 3 functioneel verder relatief beperkt. Samsung levert de wearable met zijn eigen OS, FreeRTOS, waar je helaas geen apps op kunt installeren. Het OS komt standaard wel met honderd wijzerplaten. Ook kun je vanaf de Samsung Galaxy Fit 3 de muziek op je smartphone bedienen. Muziekgesprekken voeren is helaas niet mogelijk met de tracker; de Fit komt helaas zonder geïntegreerde microfoon of speaker.

Samsung Galaxy Fit 3 functies
© Samsung

Qua verbindingen is de Galaxy Fit 3 beperkt tot Bluetooth 5.3. GPS is niet aanwezig, maar Connected GPS, dat via je smartphone verloopt, werkt gelukkig wel. Tot slot is de wearable nog waterbestendig volgens de ATM5-classificatie. Kortom: je kunt hem eigenlijk de hele dag dragen, ook als je even gaat douchen. Opladen tijdens het douchen is ook niet nodig, gezien de accu tot 13 dagen meegaat.

Adviesprijs voor België

Het blijft voorlopig gissen naar de adviesprijs voor de Galaxy Fit 3. Zijn naaste concurrent, Google’s Fitbit Charge 6, kost 160 euro. Eerdere lekken onthulden dat de Fit 3 wel iets goedkoper wordt; een prijs van rond de 100 dollar doet daarbij de ronde. We moeten daar nog wel belasting bij optellen, mits dat bedrag klopt, uiteraard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business