Nieuws

OPPO houdt toch vast aan vouwbare smartphones

OPPO Find N3
© OPPO
OPPO wijst geruchten over het stopzetten van de ontwikkeling van foldables van de hand. Of dit ook geldt voor zusterbedrijf Vivo, is niet meteen duidelijk.

“OPPO stopt met het ontwikkelen van vouwbare telefoons”, berichtte de Zuid-Koreaanse krant Korea Economic Daily vorige week. De fabrikant zou te weinig toestellen verkopen om de ontwikkeling van de toestellen te rechtvaardigen. In een reactie laat OPPO echter weten dat het merk geen plannen heeft om te stoppen met vouwbare telefoons.

“OPPO’s toewijding aan de voortdurende ontwikkeling van opvouwbare smartphonetechnologie blijft onveranderd. Blijf op de hoogte van onze officiële updates en aankondigingen”, klinkt het in een reactie tegenover TechPulse.

Vermoedelijk betekent dit dat OPPO’s zusterbedrijf, OnePlus, eveneens vasthoudt aan vouwbare telefoons. De fabrikant kijkt voor de techniek van zijn vouwables bij OPPO: de OnePlus 10 Fold was identiek aan de OPPO Find N3. Die vouwbare smartphone werd echter niet in Europa uitgebracht. Althans, niet als de N3. Of er ook Vivo-vouwbare telefoons uit de fabrieken blijven rollen, zal de tijd moeten uitwijzen. Vivo heeft vooralsnog geen vouwbare telefoons in Europa uitgebracht en het is maar de vraag of dit gaat veranderen – het merk brengt slechts mondjesmaat telefoons uit in onze contreien.

Uitgelicht artikel OPPO Find N2 Flip OPPO introduceert Find N2 Flip in Europa

OPPO Find N4 (Flip)

We verwachten dat OPPO dit jaar in ieder geval opvolgers van de Find N2 Flip en N3 uitbrengt. Voor de N3-opvolger zal de naam eerder Find N5 luiden: Chinese fabrikanten staan niet bepaald te springen om producten met een ‘4’ in de naam. Dat getal staat voor ongeluk: de uitspraak van ‘vier’ en ‘dood’ is daar bijna gelijk.

Zoals gezegd lijkt OnePlus in Europa de foldable-markt van OPPO over te nemen. De kans is daarmee wat kleiner dat de Find N2 Flip- en N3-opvolgers in Europa verschijnen. Mettertijd zal blijken hoe het Chinese merk zijn Europese toekomst vormgeeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business